Tudtok olyan jó illatú női parfümöt, amire nem jönnek a darazsak, méhek nyáron és ősszel?
Most épp a Bvlgari - Rose Goldea van rajtam, de arra nagyon jönnek..
Olyan érdekelne, amit biztosan ki is próbáltatok és nem leptek benneteket a darazsak

na ne ez már tényleg vicc :))))) mármint maga a kérdés :)))) 66 kaptár méhem van,frissen borotválkozva,munka közben 5-6 sört benyomva arcvédő használata nélkül nem támadnak meg,nem csipnek meg a méheim,majd téged biztosan a plázában kilóméteres parfümszagban fognak megenni :DDDD
komolyan egy kabaré ez a gyakorikérdések oldal,hülyék gyülekezete :DDDDDD
Kedves legutóbbi válaszoló!
Mielőtt megítélnél egy tisztes családanyát, aki egyszerűen csak ápolt szeret lenni, engedd meg, hogy leírjak néhány dolgot.
1. Vannak bizonyos kémiai anyagok, amelyek befolyásolják a darazsak, méhek, egyéb rovarok viselkedését. Tudom, mert biológia- kémia szakos tanár vagyok.
2. A parfümök tételes összetevői többnyire nem nyilvánosak. Nem lehet a dobozon lévő felsorolásból kideríteni, mi, hogyan hat a rovarokra .
3. Már többen panaszkodtak, hogy bizonyos parfümök odacsalogatták a darazsakat.
4. Egyszer megcsípett a német darázs nevű faj egyik tagja, bokától térdig bedagadt a lábam. Az orvos szerint egy következő csípésnél a tünetek erőteljesebbek lehetnek, akár meg is fulladhatok megfelelő ellátás hiányában.
5. Egész nyáron adrenalin injekcióval a táskámban kell mászkálnom.
Nos, ez az ami miatt olyan kipróbált parfümöt keresek, amely nem tetszik a darazsaknak. Eddig nyaranta nem használtam semmit, csak illatmentes kozmetikumokat..
Ne ítélj, hogy ne ítéltess...

Ez egyáltalán nem idióta kérdés. Velem is történt olyan nyáron, hogy Bruno Banani parfümmel voltam befújva és odaszállt elém egy darázs. Mielőtt bárki megítélne - két fújás volt rajtam összesen. Szépen arrébb mentem, de a darázs követett. Megint arrébb mentem, tisztes távolságba, nem hadonásztam, csak nyugodtan elsétáltam. Mégis fogta magát és addig követett amíg meg nem tudott csípni.
Mivel a minőségi parfümök különféle természetben előforduló illatanyagot tartalmaznak, ezért léteznek olyan összetevők, amelyek a rovarokból különféle reakciókat válthatnak ki!!
Kérdező: én mindenképpen valamilyen citrusos parfümmel próbálkoznék, semmiképp sem édessel, vagy virágossal. Érdekes módon nekem a Light Blue-ra nem jöttek a bogarak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!