Mennyire fáj a szeptum orr piercing?
A szúrását leginkább a fülporcos ékszerek és az orrékszer szúrásához lehet hasonlítani. Túl lehet élni ezt is.
A gyógyulása lassú, de picivel gyorsabb, mint a fülporcos ékszereké. Lényeg, hogy odafigyelj rá és rendesen kezeld/ápold.
A szúrás után a fájdalom hamar enyhül, pár perc. Utána egy tompa, nyomó érzés lesz. Amikor ápolod, az elején, illetve mozgatod, akkor kicsit fáj. Ez kb. 2-3 hét. A teljes gyógyulás egyénenként eltérő, általában 5-8 hét.
Érdemes titán ékszerrel csináltatni a gyorsabb gyógyulás elősegítése végett.
Én 3 éve szúrtam magamnak. Lidokaint használtam (spray, 10%-os, akkor még lehetett recept nélkül kapni, ma már csak kenőcsöt, ami 5%-os). Én, konkrétan, semmit nem éreztem. Varrótűvel csináltam, amit ma már semmiképpen sem vállalnék be, de fiatalság bolond...na. Annyira emlékszem a gyógyulási folyamatból, hogy nem volt kibírhatatlanul fájdalmas, viszont levezett picit. 1 hétig talán.
Előfordult már, hogy hetekig nem volt betéve (így, 3 év után) és nem forrt be.
Azt javaslom, hogy mindenképpen szalonban csináltasd. Nem riogatni akarlak, de sokkal biztonságosabb, sokkal megnyugtatóbb. Oda, ha bármi problémád van vissza tudsz menni.
Én most voltam. Valahol a cheek és a dahlia között levő piercinget szúrattam. Ez viszont eléggé bedagadt. Ki kellett cserélni, mert szorított. 3 napja szúrták, 3x kellett kicserélni (először azért, mert elsőre túl rövid került be) őket. 4000ft-ba került egy, tehát 8000-be a kettő. Ebben benne van a piercing, a szúrás és az"utómunkálatok" (ma voltam cseréltetni, majd 3 hét múlva megyek újra, hogy visszategyenek egy rövidebbet). Ezzel csak azt akartam hangsúlyozni, hogy mindenképpen megéri azt a pénzt, mert ha bármi probléma fellépne, visszamehetsz (ismétlem magam).
Na. Ez kicsit hosszúra sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!