Fülcimpába való lövetéshez képest mennyire fáj a porcba lőtt/szúrt fülbevaló?
Porcba a lövetés kicsit jobban fáj, a szúrás sokkal jobban fáj.
Viszont a lövetés nagy eséllyel roncsolja a porcot, míg a szúrás nem. Amúgy is, ha akarsz egy porcos ékszert, legyél bátor. Egy tűszúrás az egész. Mint a vérvétel, vagy egy injekció.
Viszont a porcos ékszerek nagyon lassan gyógyulnak és sok a macera velük! Aki akar, úgyis megcsinálja, tökmindegy ;)
Ezt nem igazán értem.
Mi a különbség a lövés és a szúrás között?Illetve honnan tudom hogy lövi vagy szúrja?
A szúrást tűvel csinálják, míg a lövést magával az ékszerrel.
Nézz utána: Studex, Studex 75, --> lövés
Branül-kanül, piercer needle --> szúrás
Tűzőgépről nincs szó :D A lövő pisztoly hasonlíthat rá, de a szúrás kézzel történik.
Utolsó, köszönöm szépen a pontosítást és az infókat!
Szerdán végül elmentem szúratni, és 100%-osan pozitív volt az élmény. Szinte alig éreztem a "beavatkozást", és utána sem fájt a fülem, két nap után már minden gond nélkül tudtam azon az oldalamon aludni. :D
Szóval ha valaki esetleg erre tévedne, és ugyanolyan bizonytalan lenne, mint én voltam hónapokkal ezelőtt, szívből ajánlom neki a szúrást! Már csak azért is, mert az egyik, eredetileg cimpás fülimről kiderült, hogy véletlenül porcba ment, azt pedig ugye lőtték (de már egy jó féléve), és a mai napig nem gyógyult be rendesen. Ennyit számít, hogy lövik-e vagy szúrják. Meg nyilván a szakértelem is, na. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!