Be gombásodhat a körmöm ha sűrűn váltogatom a körömlakk színét? (kb.2-3naponta lemosom és új színt kenek rá)
Jó hír, hogy gombás nem lesz a körmöd.
Rossz hír viszont, hogy a körömlakk tömény vegyszer, aminek egészségre káros hatásai vannak. Túl azon, hogy belégzéssel a szervezetbe jutnak a benne lévő anyagok ( [link] ráadásul még xenoösztrogén is, amit a szervezeted szintén nem hálál meg.
A xenoösztrogének (vagyis mesterséges ösztrogén, azaz nehezen lebomló káros kémiai vegyületek) ösztrogéntúlsúlyt okoznak a szervezetben, ami daganatos megbetegedéshez vezethet.
Szóval a magam részéről jó ideje kerülöm a lakkozást, pedig régen műkörmöm is volt, és rendszeresen lakkoztam. Mostanra inkább minél kevesebb vegyszert használok, és ha muszáj, igyekszem nem belélegezni (pl. takarításnál).
Ennyit megér az egészségem, a körmöm pedig természetesen is nagyon szép. (Arról a sok pénzről nem is beszélve, amit megspórolok a körömlakkokon.)
Nem hiszem igazából szerintem amikor lemosod lemosoval az lehet káros, vagy ha be lélegzed amikor fel viszed.
Én is attól félek am hogy káros hogy magamnak festem. Dem1
Valamiben meg kell halni mert imádom a szép nőies árnyalatokat!!!
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!