Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Miért divat a mai napig a...

Miért divat a mai napig a Marilyn Monroe stílus?

Figyelt kérdés

Nem mindig divat, de némely időközönként előkerül a stílusa. Gondolok itt a sminkjére, az erős tusra felső szempillasorra és az élénk piros rúzsra. De sok híresség is van úgy hogy beöltözik (szőke paróka, egyik híres filmjéből a fehér ruha). (Némelyik kozmetikai márka is kiad a nevével fémjelzett termékeket).

Hétköznapi emberek közül is, miért akarnak sokan rá hasonlítani? Mi olyan nagy szám ebben?

Attól még, hogy beöltöznek Marilyinnek, még nem lesznek olyanok mint ő. Állítólag a stílusa és az erős kisugárzása miatt lett híres és népszerű, ikon. Azt külsőségekkel nem lehet pótolni. (Az életéről készült filmekben tűnt fel, hogy egyik se tudta visszaadni a személyiségét hiába maszkírozták el).

És szerintem jobb ha lenne mindenki megpróbálna külön egyéniség lenni, nem pedig hasonlítani egy sztárra (tizenévesen még elmegy felnőttként kevésbé).

2016. ápr. 7. 13:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel igen nöies hatása van, ezért marad mindig is divat!
2016. ápr. 7. 14:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert a nők példaként tekintenek rá,a legtöbb ember rendkívül csinos nőnek tartja :)
2016. ápr. 7. 22:43
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

Tudod, nem feltétlen azért sminkel úgy valaki mint ő, mert hasonlítani akar rá.

Az neked meg miért baj, ha valakinek az ő stílusa tetszik és ő is úgy sminkel?

Amúgy meg a mai világban már igen nehéz új stílust alkotni magadnak, szóval nem értem mit izzélsz...

Ha felkenek valami füstös sminket, ennyi erővel rám lehetne húzni, hogy kopizom XY sztárt mert őrá volt jellemző ez a fajta sminkelés?

2016. ápr. 16. 16:44
 4/7 A kérdező kommentje:

Pedig ez a fajta sminkelési stílus ő vele lett elterjedt, illetve ismert.

Nemcsak a sminkjére értettem, hanem azt is, ha valaki egy az egyben beöltözik Marilynnek.

Nekem aztán nem baj, nem zavar :-D ha valaki így sminkel, vagy akár teljesen beöltözik, csak éppen patetikusnak tartom, ha valaki egy híres emberre akar hasonlítani.

Pedig egy kis kreativitással nem olyan nehéz új stílust alkotni, más az, ha valakinek annyira semmi fantáziája hogy kénytelen másolni, másokat koppintani.

Ha csak a sminkre gondolunk, a neten rengeteg kreatív ember fenn van egyéni sminkekkel, színekkel, technikákkal. Ahhoz képest hogy nem hivatásos sminkmesterek, igazán ötletesek, mindig tudnak újat mutatni, csak ámulok rajtuk.

Még mindig jobb, ha saját stílusom van és azt mondják egyéniség vagyok, mintha azt mondanák hogy ''jajj, olyan vagy mint a nem tom ki a tévéből''.

Én a sminkről érdeklődtem többek között, miért jön elő néha az erős tus és a rikító vörös rúzs divatja.

2016. ápr. 16. 23:34
 5/7 lujzika001 válasza:
100%
A sminkhez hozzátartozik, hogy akkoriban kezdett a filmeseknek dolgozni Maxfaktor. Ő teljesen másként sminkelt. A fimhez ilően. A delikvenseket nem lehetet felismerni. Bement egy sima nő, és kijött Merylin. Most már a hétköznapi nőknek is elérhető bármi.
2017. ápr. 3. 10:33
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Marlene Dietrich, Greta Garbo...stb.

Marilyn is egyike azoknak a nőknek, akik a pin-up stílus ikonjaivá váltak. Manapság ezt a vonalat hívják klasszikusnak: Ekkor jött divatba a szemhéjtus, a vörös rúzs - akit ma így látunk színházban, utcán, TV-ben, arra határozottan mondhatjuk, hogy elegáns.

A maga nemében tényleg dögös volt. Nem állított irreális testképet a fiatalok elé, abszolút természetes szépség volt.

Az más kérdés, hogy voltak nála sokkal tehetségesebb színésznők is az ő korában, mégis ő tudta legjobban kiépíteni a karrierjét.

Marilyn is csak egy volt a sok közül, aki ezt a stílust követte.

2017. ápr. 3. 16:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedben benne is van a válasz; mert ez STÍLUS, és nem DIVAT kérdése. Tudod, a STÍLUS örök, a DIVAT múlandó. :)

Ennyi erővel miért tupírozták olyan sokan a hajukat 2006 környékén, holott az a 60-80-as évekében volt divat?

Miért vágatnak olyan sokan frufrut, hát ez is a 2000-es évek elejére volt jellemző.

Azért, mert valakinek jól áll, valaki úgy érzi jól magát. Marilyn Nő volt. És sok más nő is Nő akar lenni. Nem feltétlenül Marilyn; "csak" nő. És ezek a dolgok (a haj, a smink, a ruhák) még nőiesebbé tesznek egy Nőt. Hát ezért.

2021. jún. 23. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!