Lányok miért festik rendszeresen a gyűrűs ujjuk körmét más színűre?
hahahaha
Hát ez a divat manapság, de már jobb helyeken (nyugaton) az a divat, ha kb mindegyik másmilyen mintájú :D
szia
én férfiúként hasonlóképp elgondolkodtam ezen, hogy valójában ennek mi az oka. ugyanilyen válaszokat kaptam, mint most te a kérdésre; azaz semmi értelmes érvet.
bárhogy is nézzük, a divat lényegében az egyéniség ellensége. divat most ez a más színűre festés, ez tény. számomranagyon elgondolkodtató, hogy mennyi divatra fogékony fiatal lány van kishazánkban. a divat, lesarkítva azt jelenti, hogy azt csinálom, amit más is; különösebb megfontolás nélkül. sokan ugyan illúzióba kergetik magukat azzal, hogy persze így tetszenek maguknak, meg ez, meg az, de valójában ez az önértékelésről szól. azt vettem észre, hogy a kifejezetten divatra érzékeny körbe tartozók gyakran (azaz nem minden esetben) önbizalmi, önértékelési gondokkal küzdenek. ezt persze palástolják, szégyellik felvállalni, akár még maguk előtt is.
ez a gondolat sokakat vezérel arra, hogy a divatot kövesse... mégha ezt nem is tudatosan teszik, de ez a fő folyamat.
ez már nem a körömépítésről és a szépségápolásról szól; ez már csak a giccs része... ez nem egy sima francia, vagy efféle, ez minősített körömépítés...
szöval rövidítve a véleményem: a társadalmi kirekesztettségtől való félelem, vagy más szemszögből nézve az elfogadás iránti vágy készteti a fiatalokat erre (esetleg egy szűk réteg esetében az, hogy menőnek tartsák a barátnői)
természetesen ha valaki úgy érzi, nem ért egyet a leírottakkal, szívesen veszem a kritikákat, de persze az egyetértéseket is...
ezt csak a tapasztalataimra, megfigyeléseimre alapozva írtam le...
Köszi, ment mindenkinek a zöld kéz.
Azért nem értettem, mer különösebben szépnek nem találom, sokszor talán zavaró is. Gondoltam van valami mögötted tartalma, de ezel szerint nem kell ezt sem túlbonyolítani :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!