Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Hogyan mondjam el anyának?

Hogyan mondjam el anyának?

Figyelt kérdés
Sminkelni szeretném magam egy kicsit, úgy, hogy annak természetes hatása legyen. Egyszerűen imádom az ilyen szépségápolási cuccokat, körömlakkot, sminkeket, mindent. Átlagos lány vagyok, nem ez a cicababa féle. Már fél éve nézek sminkes videókat a youtubeon és nagyon tetszenek meg minden. Nemrég barátnőmmel elmentünk a müllerbe, vettem egy szájfényt, de mást már nem mertem. Meg amikor anyával drogériákba megyünk, akkor sem merek neki szólni hogy vegyünk nekem valamit, akár a zsebpénzemből. Már egyszer-kétszer próbálkoztam de nem jött össze. Mindennapokra csak bb krémet (azt se vastagon) vagy korrektort, ez attól függ mennyi pattanásom van, ha 1-2 nagyobb, akkor korrektor, ha több kisebb az arcomon több helyen, akkor bb krémet, ajakápolót vagy szájfényt és szempillaspirált szeretnék használni. Néha pedig szemceruzát. Ilyeneket szeretnék venni de félek anyát megkérdezni, hogy mit szól hozzá. A barátnőm is velem egyidős, neki van már szemceruzaja, spirálja, szájfénye stb, vesznek is neki szülinapjára, névnapjára, karácsonyra meg ha arra járnak, pedig neki szigorúbb anyukája van. Nem azért akarok sminkelni, mert mások is csinálják, hanem mert úgy egy kicsit szebbnek érzek magam és nem látszódnának annyira a pattanásaim. A sminket minden este lemosnám, hidratáló krémmel kenném az arcomat is, hogy ne ártson neki a korrektor. Mit csináljak? Kérdezzem meg anyát? Vagy vegyek magamnak? Esetleg a szülinapomon (hamarosan lesz) vegyek vagy kérjek pár sminkcuccot?
2015. dec. 13. 11:52
 1/6 A kérdező kommentje:
És milyen szempillaspirált, szemceruzát, korrektort ajánlatok?
2015. dec. 13. 11:54
 2/6 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy? :)

Ha középsulis vagy,akkor teljesen egyszerűen elmondod anyukádnak,hogy: "Figyelj anya,délután elmegyek vásárolni barátnőmmel Müllerbe/Dmbe/Rossmannba. Majd jövök."

Nem bűn ám a smink,szerintem te túldramatizálod ezt a dolgot. Én nem láttam még olyan anyukát,aki ilyenért szólt volna. Én nem sminkelek,anyukám csak szemceruzát használ. Mindig szekál vele,hogy én is használjam. De mivel nekem nem áll jól,ezért nem semmi szükségem rá. Mindig eltervezem,hogy veszek korrektort meg BB krémet,de végül soha nincs elég kitartásom színt válogatni. Anyukám soha nem szólna érte,legfeljebb vicces megjegyzést tesz,hogy ezek milyen létfontosságú dolgok.Szempillaspirált ő maga vett nekem ajándékba,azóta sem használom,hisz az sem áll jól.

2015. dec. 13. 12:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Még nem vagyok középsulis, de hatosztályosba járok. Anyukám nem nagyon sminkeli magát csak néha szemhéjpúder, spirál, bb krém. Nem tudom, nem annyira az a sminkelős típus, de nem is ellenzi a sminket. Amikor megyünk dmbe akkor sose vesz magának sminkcuccokat. Nemrég akartam kérni egy szempillaspirált, szemceruzát de nem vette meg, azt mondta nekem nem kell olyan.
2015. dec. 13. 12:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem 7.-es lehetsz, úgyhogy egyetértek anyukaddal, hogy nem kell smink. Én se vennék neked, felesleges meg, fiatal vagy hozzá. Majd 2 év múlva biztos nem ellenzi majd, és akkor már te is elég idős leszel hozzá. Szóval várj meg 2-3 évet! 16/l
2015. dec. 13. 20:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom hány éves vagy, de leírhatnád.

Meg azt sem értem mért ne engedné. Az alapozó korrektor sokkal károsabb mint a szempillaspirál vagy a szemöldök ceruza. A szemceruza az ízléstelen, szemhéjpúder meg ha olyan helyre mész ahol ki kell öltözni.

Szemöldök ceruza meg ha már kopik a festék a szemöldöködről.

Meg ha szemöldökceruzát használsz akkor csak kiszeded mert amúgy meg undorító lenne; egy idő után meg a kozmetikus csinálja. Nekem a 8. os ballagás óta van festve a szemöldököm, addig csak picit szedve volt, meg műszempillám is akkor volt először, de mivel így 15 percet spórolom most is az van.

2015. dec. 14. 13:48
 6/6 A kérdező kommentje:
13 múltam, 14 leszek, köszönöm a válaszokat.
2015. dec. 14. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!