Ti hogy alapoztok?

Figyelt kérdés

Nagyon sok helyen látom, hogy a lányok pöttyözve viszik fel az alapozót az arcuk minden területére, majd azt egy szivaccsal vagy ecsettel eldolgozzák.

Mások felkennek az orcákra és a homlokra egy csíkot és azt dolgozzák el.

Melyik a jobb módszer, mert a pöttyözgetéssel gyakran masz hatást érek el..

2015. jún. 23. 17:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Arcmosás, hidratáló, napfényvédő.

Primer, ha kell, én nem használok.

Alapozót én a kézfejemre teszem, és onnan kézzel dolgozom el. Nem pöttyözök, hanem "mártogatom" az ujjam az alapozóba, és felviszem oda, ahol épp tartok. Nekem így a legtermészetesebb.

2015. jún. 23. 17:32
 2/5 anonim ***** válasza:
(1-es vagyok, annyi még, hogy az alapozóm nagyon híg, így lefolyna az arcomról, ha akarnám, sem tudnám "pöttyözni".)
2015. jún. 23. 17:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Arctisztítás,tonizálás,nekem zsírosabb a bőröm,így külön krémet nem teszek föl.Fényvédős primert viszek fel úgy,mint egy krémet.Ezután a kézfejemre nyomom az alapozót és onnan pöttyözve viszem fel.A BB krémet duo fiber ecsettel,mert az lágyabb,természetesebb hatású,míg a normál alapozót kabuki,tömött alapozóecsettel.Nem húzogatva,hanem nyomkodva.Sigma ecseteim vannak.A pöttyözés azért jó,mert így mindenhová egyenletes mennyiség kerül.Van még sminkszivacsom,Beauty Blenderem is,ezekkel is ugyanúgy,nyomkodva.
2015. jún. 23. 17:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Még a 3.vagyok,a pöttyözés nem az ujjammal történik,hanem az ecsetet mártom bele a kézfejemre kinyomott alapozóba.
2015. jún. 23. 17:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Én az ecsetre szoktam tenni nagyon keveset az alapozóból, majd onnan eloszlatom pöttyözve és eldolgozom. Nekem eddig így bevált, mindig természetes hatása van a sminkemnek.

Szerintem sokat számít az alapozó mennyisége is, nem csak a használata. Nagyon sok lánynál látom interneten is, hogy 1-2 pumpányi alapozót használnak meg hasonló számomra nagyobb mennyiséget. Ha a bőröd nem különösebben problémás (nekem mitesszerek vannak rajta, néhány helyen piros és a bőrszínem se egyforma mindenhol), annak nincs szüksége nagy mennyiségű alapozóra. Figyelj oda arra is, hogy a nyakadra is húzd le és a füledig is vidd ki, hogy összeolvadjon az természetes bőrszíneddel. És persze az alapos eldolgozás is fontos.

Emellett használhatsz BB krémet is, ha találsz a bőrszínednek megfelelő árnyalatot (nekem mind túl sötét még nyáron is), akkor azt is használhatsz, kisebb az esély a maszk hatásra.

Végül pedig amit még ajánlani tudok, az a kezed. Abszolút természetes hatást érhetsz el vele, ha jó alapozót választasz és odafigyelsz a jó eldolgozásra.

2015. jún. 23. 18:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!