Mik azok az alap sminkcuccok amiket mindenképpen be kéne szereznem egy teljes sminkhez? És hol tudnám a legolcsóbban beszerezni, hogy azért minőségi is legyen?
Előző válaszoló jól írta, de ha most ezt mind egyszerre veszed meg az lehet akár 20 ezer is.
Amit mindenképp első körben érdemes beszerezni egy jó alapozó (erre ne sajnáld a pénzt 2-3000 Ft.tól már kaphatsz használhatót). Ehhez kell egy ecset én olyan 1200 Ft körül ettem egy viszonylag jó ecsetet a DM-ben.
Aztán kell egy korrektor egy púder, szemceruza, tus (én jobb szeretem, mint a ceruzát), egy szemfesték paletta és egy szájfény. Ezekből már össze lehet dobni valamit. Ha jobb és tartósabb smink a cél, akkor meg az első válaszoló által említett termékekre is szükséged van.
Ami szerintem elengedhetetlen:
-alapozó (sokan a BB krémre esküsznek, de a drogériában kaphatók nagy része szart sem ér, szóval ha mindenáron kisebb fedésűt akarsz, akkor koreait vegyél)... Catrice-nek ár-érték arányban remek alapozói vannak, L'Orealnak is vannak jó alapozói
-púder (Catrice bevált abból is)
-korrektor (itt kérdés, hogy mennyire elég az alapozó a szemeid alá, vannak-e karikáid, mennyire durva bőrhibáid vannak... nekem pl. a karikáimra is tömény krém állagú kell, de ált. elég a folyékony... bőrhibákra inkább krémest szoktak ajánlani... krémesből a Catrice Camouflage Cream-et nem veri semmi árban, és minőségre is csodás)
-szempillaspirál (nekem sok eurós boltos is bevált, de ha azoktól ódzkodsz, Essence és Lovely is gyárt teljesen jól működőket)
-szemceruza (nekem leginkább az Essence Long Lasting jött be meg az Aden feketéje)
-szemhéjpúder (natúr, barnás színek - én pl. ebayről rendeltem matt barnás palettát, kb. 1500 Ft volt, árához képest szuper minőség... drogériából talán a Catrice mono szemhéjpúdereit tudom ajánlani)
-ha szükséges, szemöldökceruza (nekem nem kell, ezért nem tudok ajánlani... annyi biztos, hogy a Catrice-é nem vált be, amikor próbáltam)
-pirosító (Rimmel, Catrice)
-rúzs vagy szájfény (rúzsból Catrice, Rimmel, Avon, szájfényből Essence, Catrice)
-ecsetek (púderecset, pufi ecset satírozáshoz, alapozóecset ... ebayen a Real Techniques hasonmások nagyon jók, Essence-ből is lehet jókat kifogni - ott inkább szemre való ecseteket vennék, a púder- és pirosítóecseteik elég gagyik)
ami jól jöhet, de sztem nem muszáj:
-szemhéjtus (nekem az eurós boltos Lady Ann vált be, illetve a Lovely egyik filces tusa, de azt már nem lehet kapni)
-highlight (Rival de Loop Young, Terra Naturi)
-bronzosító
-kontúrszín
-ajakceruza (első körben vmi natúr, az egyik színtől sem üt el túlzottan, ha rendesen viszi fel rá az ember a rúzst; az Essence ceruzáit szeretem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!