Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Púder vagy alapozó? Miért?

Púder vagy alapozó? Miért?

Figyelt kérdés
melyiket szereted jobban, miért és melyik károsabb szerinted
2010. febr. 25. 20:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%
mind2 :D
2010. febr. 25. 20:30
 2/13 anonim ***** válasza:
70%
Púder + alapozó. :D Nincs problémás bőröm, csak mensi előtt szokott kijönni rajtam 1-2 pattanás, de akkoris szeretem az alapozót, mert sokkal egységesebb tőle a bőröm, persze nem ilyen nagyon erősen fedő vastag maszk hatású alapozókat használok. Viszont zsíros a bőröm, ezért púdert is használnom kell, mert így nem csillog a bőröm.
2010. febr. 25. 20:40
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Mind a kettő, mert a púder önmagában nekem nem elég, viszont fixálónak használom az alapozórétegre.
2010. febr. 25. 20:42
 4/13 anonim ***** válasza:
poralapú alapozó tehát púderalapozó is van, de gondolom te az alapozó alatt a folyékony állagút értetted...mindenképp az utóbbi, mert a másik jobban tömíti a pórusokat, meg szárítja is a bőrt, de egyébként ha ápolod az arcod akk egyiksem rontja mert egy egészséges bőrt lehet sminkelni!max annyi h nem levegőzik annyira a bőröd, ez nyáron kicsit kellemetlenebb...
2010. febr. 25. 20:43
 5/13 anonim ***** válasza:
23%

én vok első

:))) Hát nem igazam volt xD pedig nem vok ebben profi xd

nem szoktam egyiket se:)

még nem kell:D

2010. febr. 25. 20:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Alapozó aztán púder. Merthogy ezt eredetileg így kell használni, a púder fixálja az alapozót.

HOgy melyiket szeretem jobban azt nem tudom, talán a púder nekem ránézésre aranyosabb :))

Szerintem ha jó minőséget veszel akkor egyik sem káros. Illetve minimálisan csak.

Én csak időnként használok ilyen "vakolatot" ezért szerintem egyáltalán nem káros, vagyis nem tapasztalom.

2010. febr. 25. 21:51
 7/13 anonim ***** válasza:

A porpúder önmagában nagyon szárítja a bőrt, nem érdemes rendszeresen csak azt használni!

A folyékony alapozót tényleg fixálja, és azzal együtt nem is olyan szárító hatású.

(Azért ne érts félre: a pattanásos, problémás bőrt nem érdemes azzal "kezelni", mert az egész bőrfelületet szárítja, viszont a bőrnek csak a pattanások leszárítására van szüksége).

Az alapozás egyébként önmagában nem károsítja a bőrt. Tehát ha valaki mondjuk 16 éves korától többnyire sminkeli magát, 20 évesen nem lesz "vén banya" :)

A kulcs a smink esténkénti rendszeres, és alapos letiszításában van! Ez nagyon nagyon fontos!

2010. febr. 25. 23:32
 8/13 anonim ***** válasza:

Attól függ a káros hatás, hogy mi van benne.

Én egy allergia miatt az olcsó alapozókat fel sem kenhetem, eleinte boltban vettem Clinique-et, majd most ezeket használom:

- alapozó: [link]

- púder: [link]

Mindkettőt szeretem, de hétköznapokra sokszor csak púdert teszek fel egy kis pirosítóval, ha megjelenős helyre megyek, akkor jöhet az alapozó is.

2010. febr. 26. 09:04
 9/13 anonim ***** válasza:
Folyékony alapozót ecsettel felviszem, aztán púderrel rögzítem.
2010. febr. 26. 13:12
 10/13 anonim ***** válasza:

sziasztok:)

bocsánat, hogy így belekérdezek, de én már próbáltam alapozót púderrel, és valahogy mindig látszódott valamilyen szinten...

nektek is látszódik?vagy hogy tudjátok úgy felvinni, hogy észrevehetetlen legyen?

köszi:$

2010. febr. 26. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!