Mi a véleményetek az Ebay-ről rendelt divat (színes) kontaktlencsékről?
Én egyszer vettem a DHgate-ről és nagyon kényelmetlen volt. Valószínűleg hamisítvány. Én nem kockáztatnék eBay-es eladóval. Inkább áldozz rá kicsit többet és vegyél megbízható helyről. Én a pinkyparadise.com-ról szoktam de sok más hasonló oldal van.
Ha meg csak normál színezett kontaktlencsét akarsz akkor 5-6000-ért már lehet venni colorblends fedőlencsét Mo-on is.
Nem feltétlen hamisított. Sőt, az esetek nagy részében szerintem nem az, mással van a gond. Még sima, mezei lencsét sem szabad így rendelni, hogy rendelek X lencsét netről, és berakom. Szemésszel vagy optikussal meg kell vizsgáltatnod magad, hogy milyen a szemed bázisgörbülete, mennyire száraz/nem száraz a szemed, ha dioptriás kell, akkor milyen, van-e asztigmiád, kell-e multifokális lencse...stb Sokan pl. nem bírják a szilikon hidrogél kontaktlencséket, csak a sima szilikont. Olyat is olvastam, hogy valaki pl. az Air Optix Aquat nem bírta, szúrt, viszketett, könnyezett stb, a Biofinityt bírta, pedig az is szilikon hidrogél, mégis más az anyag (csak az alapja egy vegyületcsoport). Szóval ezzel csak óvatosan... Ha nem hamis egy lencse, akkor is ezer buktatója van a dolognak, főleg ha még nem hordtál lencsét. Szakembernek el kell magyarázni a tárolást, tisztítást, cserét, folyadék típusát (nem minden folyadék jó minden lencséhez)...stb, megtanítani szakszerűen berakni és kivenni. Ezek nagyon komoly dolgok... Egy virális, bakteriális, esetleg gombás fertőzés a látásodba is kerülhet, és nem megfelelő használat mellett nem egy ritka jelenség.
(12 éve hordok kontaktlencsét)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!