Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Kontaktlencse és smink? Mire...

Kontaktlencse és smink? Mire kell ügyelni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 18. 17:06
 1/3 anonim ***** válasza:
65%

1. Vigyázz a laza arcpúderrel! Ha a lencse a szemedbe van, ne csinálj nagy púderfelhőt a szemed előtt.

2. Nagyon fontos, hogy mindig a kontaktlencse behelyezése után kezdj a sminkeléshez. Ez azért is logikus eljárás, mert így nagyobb odafigyeléssel készítheted el a sminket, hiszen látod, hogy mit csinálsz.

3. Ha egy mód van rá, ne használj zsíros kozmetikumokat. Ezek a termékek könnyebben a szembe kerülhetnek, és irritálhatják.

4. Nem használhatsz kozmetikumokat a szemhéjak belső szélein sem, hiszen a felhasznált szerek lerakódhatnak a kontaktlencsén.

5. Soha ne használj szempillákat hosszabbító szempillaspirált, mert az olyan apró szálakat tartalmaz, amelyek a szembe kerülve szintén szennyezik a lencséket.

6. A szemhéjtus garantáltan a szembe jut! Jobb megoldás a sima szemceruza, amelyet a szempilla tövére is felvihetsz.

7. A hajlakkot a lencsék felhelyezése előtt fújd a hajadra, hogy a lakk ne szennyezhesse be a kontaktlencse felületét.

8. Mindig a lencse kivétele után kezdd el a smink eltávolítását, így megelőzheted, hogy a kozmetikumok maradványai a kontaktlencsére kerüljenek.

2010. febr. 18. 17:49
 2/3 anonim ***** válasza:
82%
évek óta kontaktlencsés vagyok, sztem ha ügyelsz akkor BÁRMIT használhatsz. én is végigolvastam csomó mindent, hogy ízt írják hogy ne használj se ezt se azt, de én azóta is használom, és soha semmi baj nem volt belőle. :) szóval szerintem hajrá. [bár a 4-es ponttal egyetértek.]
2010. febr. 18. 19:21
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2010. febr. 18. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!