Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Már aki, egy dezodoron mit...

Már aki, egy dezodoron mit néz? Triclosan, Edta?

Figyelt kérdés
Elvileg rákkeltők vagy ilyesmik. Most vettem egyet, ma láttam meg hogy ezeket tartalmazza.
2015. márc. 20. 08:59
 1/8 A kérdező kommentje:
És láttam olyat is, hogy aluminium? O.o
2015. márc. 20. 09:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Alumínium nélkül nem lesz izzadásgátló.
2015. márc. 20. 09:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem. Ezt nem tudtam. Írnál le olyan anyagokat, amiket te elkerülsz dezodorkban,samponokban,arckrémekben?
2015. márc. 20. 09:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Az alumínium a rákkeltő, és az csökkenti az izzadást. Ha zavar, akkor: dmes dezodor, szódabikarbóna, egyéb.
2015. márc. 20. 13:03
 5/8 Doruss ***** válasza:

Van aluminium nélküli dezodor. Az aluminium tényleg káros, bár hatásos, de lehet helyettesíteni. Azt hiszem, az OldSpice-ban pl. nincs. Gyakran a "sodium Laureth Sulfate"-féle dolgokra mondják, hogy károsak, de azt igazából csak akkor lehet elkerülni, ha természetes kozmetikumokra váltasz, mert szinte mindenben van.

Természetes kozmetikumok alatt az olyanokat értem, mint pl. Mannaszappan, Olivia... van webshopjuk, nézz utána, ők árulnak dezodort is.

2015. márc. 20. 13:40
 6/8 anonim ***** válasza:

én ezeket kerülöm mindenben:

alkohol (natúrban szinte mindig van), illatanyag, illóolaj, sls, komedogén anyagok.

dezodorban alumíniumosat használok, mert semmi más nem vált be. kétséges, hogy tényleg rákot okoz-e, nincs bizonyított kutatás, de ez nem jelent semmit. ez van. :(

2015. márc. 20. 18:34
 7/8 anonim ***** válasza:
ja meg a triclosan, edta, imidazonyl urea, bht. ezeket is kerülöm.
2015. márc. 20. 18:35
 8/8 A kérdező kommentje:
És a MEA ?
2015. márc. 22. 12:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!