Műköröm, nem műköröm. Pasik, nők, ti mit tartotok szépnek és mit visszataszítónak?
Ha valainek a saját körme van hosszúra megnövesztve és kifestve (vagy esetleg zselével / porcelánnal megerősítve) az mivel másabb a műkörömnél?
Ha valainek zselével vagy porcelánnal van színesre festve a körme, vagy szimpla körömlakkal, van külömbség?
Illetve mit tartotok szebbnek, egy nagyon egyszerű franciát, színeset, vagy díszitettet?
Ha műköröm, mi az a hosszúság illetve forma amit szerettek? Mondjuk alkalmakon, hétköznap stb..
Mi a véleményetek?
Nekem saját körmöm van, nincs vele semmi bajom, ezért sose csináltattam műkörmöt, feleslegesnek tartom. Nem teljesen rövid, de nem is túl hosszú. Általában halványra szoktam lakkozni és néha a gyűrűsujjakra teszek díszt vagy festek valamit. Így minden ruhához megy.
Műkörömben is a visszafogott tetszik, lehet mintás, díszített, de ne legyen nagyon csicsás.
A túl hosszú viszont nagyon közönséges szerintem, akár lapát, akár hegyes. De a hegyes, hosszú a legrosszabb :)
Lányként:
a sima, ízléses műkörömmel semmi bajom, de szerintem már az is természetellenesen néz ki natúrban, nekem nem tetszik az, ami fényes meg amikor vakítóan fehér a köröm vége. Emiatt a francia manikűr sem tetszik.
Színesben viszont meg nem mondom, melyik köröm mű, és melyik igazi bizonyos hossznál és ízléses mintával.
Amitől hányok:
-hegyes hosszú
-össze-vissza díszített ocsmányságok, kövek, minták mixelése (kis csillám, ízléses színkombinációk elmennek)
-idétlen kockaformájú köröm (főleg az a fajta, ami még ki is szélesedik)
-amikor látszik, hogy szar munkát végzett a műkörmös, és messziről látom, milyen vastag valakinek a körmén a zselé meg a lakk
-látványosan lepattogzott körömlakk
-alkalomhoz nem illő körömdíszítés (néha fel tudnám rúgni azokat, akik temetésre beállítanak pink-ezüst-lila tigriscsíkos köves hegyes körmökkel... láttam ilyet...)
Nekem természetes körmöm van. Általában középhosszú, ha letörik, akkor rövidre vágom mind.
Saját magamnak lakkozom, mert szerintem a köröm is kiegészíti a szettet, amit felveszel. És bár tetszik a géllakkozás, nem tudom, hogy lehet hozzá illően minden nap felöltözni mondjuk, ha kötött színű.
A hegyes túl hosszú műkörmök nem tetszenek, illetve a szögletes alakút sem tartom szépnek.
Mindegy, hogy mű, vagy nem, lényeg, hogy érjen túl az ujjak végén kb. 1 cm-el és szögletes ("kocka") legyen a formája.
Ne legyen túldíszített, inkább egyszínű sötétpiros, nude, vagy pink. (F/30)
Persze attól is függ, hogy a viselője milyen személyiség.
Nekem fontos h szép legyen egy nő keze, az első dolgok közt van amit megnézek. Persze fiúként azt mondom, tökmind1, h műköröm vagy rendes köröm, de énnekem azért tetszik, ha be van festve. És mondjuk ilyen szempontból a műköröm vagy a zselés az jobb mert elég bénán néz ki amikor egy csaj kezéről kopik le mindenhogyan a körömlakk, akinek meg manikűrözve van annak mindig szép a körme.
A hossz az mind1, a hegyes is lehet szép, ha igényes, nem közönséges, csicsás, és a viselője sem közönséges... legjobb az egyszerű francia manikűr sztem.
23/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!