Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Porcelán körömmel kapcsolatban...

Porcelán körömmel kapcsolatban segítene, aki szakmabeli?

Figyelt kérdés

Éppen most tanulok körmösnek. Az addig rendben van, hogy felteszek egy porcelán körmöt. Oké, megvagyok. De mi van, ha a vendég, pl telibe piros porcelánt kér, mikor jön legközelebb, akkor pedig franciát szeretne?

Le kell áztatnom neki az egész körmét acetonba és újat felépíteni? De ha ezt teszem, nem ázik el a köröm, és nem lesz lehetetlen rá tartósan építeni?

Illetve ami még kérdésem lenne, ha telibe színes körmöt kér a vendég, akkor a színes porcelán port hogy viszem fel? Egy alap réteg, rá a szín, és az átlátszóval kialakítom utána az íveket? Vagy a színes porok már önmagukban alkalmasak építésre is?

Bocsánat, ha amatőr kérdéseket teszek fel, de most 2 hétig nem lesz óra és elvileg itthon kéne gyakorolnunk, csak ezt a porcelán részét nem értem. Mert ok, hogy a zselét lereszeljük, mert az nem áztatja el a körmöt. De mi van ha a porcelánt kell teljesen lecserélni?

Hálásan köszönöm a választ!

#porcelán #porcelán por #garnitúra csere
2015. márc. 4. 18:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A porcelánt is le kell reszelni, és igen vagy építesz neki "telibe" színes porcelánnal porral, ami ugyanúgy viselkedik, mint a fehér, vagy a körömágy hosszabító, vagy pedig az alap porcelán rétegre teszel egy gél lakkot.
2015. márc. 4. 19:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! de akkor, azért érdemes egy színtelen réteget tenni a színes alá, nem? Csak, ha reszelem, úgy jobban látom, hogy hopp vége a színnek itt már óvatosan, el ne kaszáljam a vendég körmét. Vagy túlparázom ezt a kérdést?
2015. márc. 4. 19:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem árt a körömlemezre egy vékony réteg àtlátszó porcelánt tenni, mert befoghatja a színes anyag. Akár a szabadszél alapját is kiépítheted vékonyan.

Egyébként valóban jobb megoldás ilyenkor a kész körmöt géllakkal fedni.

Az àztatás dilemmádat nem értem...az acetontól nem ázik ki a körömlemez, sőt, inkább szàrítja.

2015. márc. 4. 20:16
 4/4 A kérdező kommentje:

Az áztatás dilemma csak úgy jött, hogy bár tudom, hogy az aceton szárítja a körmöt, csak nem tudom, ha a köröm fél órát ázik benne utána lehet-e rá építeni, vagy nem.

A géllak mondjuk jó ötlet. Színes zselé is ugyanolyan jó lehet a "célra" vagy a géllakk jobb?

Bocsánat, hogy ennyi hülye kérdésem van, de tényleg nem szeretnék kárt okozni senkinek. Mióta megtanultuk hányféleképpen tehetem tönkre valaki körmét totál be vagyok sz.va :D

2015. márc. 4. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!