Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Milyen gyorsan gyógyul a...

Milyen gyorsan gyógyul a helix piercing? Mennyi idő után lehet kicserélni magát az ékszert? Bármilyen formájút be lehet tetetni a szúrásnál? Pisztollyal nem ajánlatos megcsinálni, nem?

Figyelt kérdés
Nem kevés kérdés, de szeretnék egyet nagyon. :D Azt hallottam, hogy nem szabad pisztollyal kilövetni mert a porc könnyen leválhat vagy valami ilyesmi.

2015. jan. 13. 18:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem több, mint fél évig gyógyult. Érzékeny csak pár napig volt, de, ha nyomkodtam, akkor még sokáig érzékeny volt.

Cserélni fél év után szabad és egyenesszárú ékszerrel ajánlott szúrni. És igen, porcba szúratunk, a lövés eltörheti a porcot.

2015. jan. 13. 23:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

3-6 hónap gyógyulási idő (elméleti). Esetenként eltérhet, lehet rövidebb 1-2 hónap és lehet hosszabb 1-2 év. Cserélni akkor lehet, amikor legalább 1 héten keresztül nem fáj és semmilyen gennyes, véres, vagy fehérszerű váladék nem keletkezik az ékszerre, az ékszer hátsó részére. Szóval a cserét érdemes minimum fél év várakozás után cserélni.

Szúrásnál bármilyen formát be lehet igen, de karika, patkó, vagy hasonlóan lógós ékszerek hosszabb gyógyulást igénylenek. (Mivel mozog és súlya is több kicsit)

A régi szó szerint lövő pisztolyt felejtsd el (régi, rugós működésű), mert a lövés roncsolja a porcot, és a lőtt ékszernél általában hátul egy kis púpocska keletkezik.

A szúrás ára 4-7ezer ft/db, ebben általában benne van az ékszer ára.

Modern "lövő" géppel lehet csináltatni, mert annak elve a szúrás szintén. Ilyen gépek kevés helyen vannak. Ezek a kapszulás belövők. Gyakorlatilag csak a neve maradt belövő, mert már nem lő be semmit. Ott porcos ékszer esetén barbell típusú ékszert kell kérni (mind a két végén golyós, mint egy kicsi súlyzó alak).

Árban ezen kapszulás "belövők" kb. ugyan ott vannak, mint a piercingesnél való szúrás, a különbség annyi, hogy a piercingesnél való szúratás kicsit jobban fáj, illetve vérzik, de ki lehet bírni simán, azt is.

Ha szúratod, akkor vagy "talpas" ékszert kérj, vagy "barbell" ékszert, lehetőleg titán szárasat, vagy PVD szárasat.

Ápolni octenisepttel érdemes első két hónapban napi 3-5-ször, majd napi legalább 2 alkalommal a gyógyulásig.

Vigyázni kell:

-hajmosásnál a sampon ne érje az ékszert legalább az első 2 hétben, ez igaz a hajfestékekre, sminkekre, kozmetikumokra, hajápolókra..stb.;

-ne piszkáld, ne nyúlj hozzá, ne forgasd, a napi ápolások előtt feltétlenül moss kezet.

-első két hónapban ne áztasd ki (uszoda, strand, szauna nem ajánlott)

-gyógyulás után a cserét, ha nem megy, ne erőltesd, piercerhez visszamész, kicseréli neked. Csereékszernek bizsut ne használj, a csereékszert csere előtt sterilizáld amennyire lehetséges.

Nagyjából ennyi, de ha lenne kérdésed, írj privátban ;)

2015. jan. 14. 17:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek! :)
2015. jan. 16. 14:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem kétszer lett átszúrva, mivel az első beforrt :D

Az elsőt 2018 októberben csináltattam, és nagyon érzékeny volt, többször begyulladt, stb... 2019 szeptemberében tudtam végre kicserélni.

Aztán másodjára 2020 júniusában lett szúrva, vagyis 4 hónapja.

(Egy kicsit lejjebb lett, mint az előző.)

Így másodjára semmilyen problémába nem ütköztem, egyszer sem gyulladt be. Most már egyáltalán nem is érzékeny, ha hozzányúlok...

Gondolkodom rajta, hogy kicseréljem-e. De lehet megvárom vele a decembert, akkor már fél éves lesz.

2020. okt. 8. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!