Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Ha ráértek, kattintsatok ide...

Ha ráértek, kattintsatok ide pls! Szerntetek mit csináljak az arcommal?

Figyelt kérdés

Problémás bőröm van.Ezelőtt elég pattanásos voltam,mostmár csak 2-3 van,de a pattanások nyomai még megmaradtak az arcomon.Ilyen kis sötétebb bőrszínű lapos foltocskák.(de nem hegek!)Suliba mindig használok alapozót és púdert/mindkettő problémás bőrre való/Hétvégén semmit nem rakok az arcomra,Továbbá minden nap radírozom olyan radírral ami ilyen arclemosó&maszk&radír is egyben. Suliba ne használjak alapozót?de aznélkül meg nem érzem szépnem magam.de ígymeg félek h később baja lehet mégjobban a bőrömnek,bár jó alapozót használok. vagy ha tudtok krémet az arcra (gyógyszert) vény nélkülit akkor leírnátok?..anyám nem enged bőrgyógyészhoz mert "úgyis kinövöm"..d már mégis ezvan 2,5 éve:(

Nagyonköszi a válaszokat!

16/L

2010. jan. 30. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

a napi szintű sok alapozó biztosan káros hosszútávon egy 16éves lány arcbőrének. meg úgy kb mindenkinek.

és a napi arcradír is káros én úgy tudom

a bőrgyógyász tud megfelelő választ adni, suli után ugorj be hozzá, nem kell elengedjenek. nem kell oda beutaló, és ha bejelentkezel, várnod sem kell majd ott. szerintem ne kenegesd magad így látatlanban ajánlott krémekkel stb-kkel. mert ronthat a helyzeten

2010. jan. 30. 23:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

jaj ez a mindennapi alapozó káros a bőrnek dumát el kéne hagyni.Mert nem igaz.Bőrgyógyász mondta,hogy ha heti két napot pihentetem,meg sütkérezek vele,nem lesz semmi baja.

Ajánlom a sok-sok napfényt kedves kérdező.Viszont a minden napos radírt hagyd el szépen,elég az hetente egyszer max kétszer.

ÉS ezek tényleg elmúlnak,örülj neki,hogy a pattanások is múlóban vannak:)

2010. jan. 30. 23:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó minőségű alapozótól tényleg semmi baja nem lesz a bőrödnek! Egyébként ha hiszed, ha nem, egy pár év múlva nem fogod ennyire sminkelni magad :)Tutira változni fog majd az értékrended, de a mstani teljesen rendben van! :)

Én azt javasolnám neked, hogy a rendszeres púderhasználatot igyekezz mellőzni, mert nagyon szárítja a bőrt, és ezt hiába gondolnád jó dolognak, nem az! Attól, hogy problémás- zsíros a bőröd, nem kell az egész arcbőrödet kiszárítani!

Vegyél inkább egy jó kis korrektort: vannak olyan korrektorok, amik 3 színt tartalmaznak: zöldet, rózsaszínt, sárgát. Sminkeléskor a zöld korrektort tedd a piros foltokra az arcodon, a többi bőrhibára pedig a sárgát. A szem alatti sötét karikákra a rózsaszín való. Az essence márkának is van ilyen korrektorja, viszonylag jó áron (800 ft körül).

A korrektor után jöhet a szokásos alapozó.

Ha nagyon ragaszkodsz a púderhez, akkor csak vékonyan vidd fel, és alapozó nélkül ne használd, mert hámlani kezd majd a bőröd a szárazságtól.

Nem tudom, hogy milyen arctisztítót használsz, de én úgy gondolom, hogy ez a 3 az egyben elv nem a legcélravezetőbb megoldás...

Még ha nem is durvaszemcsés, a mindennapi radírozás nagyon sok! Gondolj bele: gyakorlatilag minden nap "eltüntetsz" egy réteget a bőrödről, így esélye sincs, hogy megújuljon.

A heti egy bőrradírozás bőven elég. A bőrradír viszont bírhat egy tápláló maszk tulajdonságaival, viszont annak egy bizonyos időt a bőrödön kellene töltenie, hogy kifejthesse a hatását.

Szerintem szerezz be majd egy sima arctisztító gélt, egy tonikot, amivel megakadályozod a bőröd csillogását, és egy bőrradírt. Ezek a legfontosabbak.

2010. jan. 31. 01:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
az osztálytársnőm arca is ilyen és neki elmúltak.de ha anyukád nem enged el bőrgyógyászhoz akkor mondd azt neki hogy a barátnődhöz mész és akkor elszöksz bőrgyógyászhoz.amúgy nekem is kezd ilyen lenni az arcom
2010. jan. 31. 08:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy felelősségteljes szülő elviszi a gyerekét bőrgyógyászhoz, nekem ez a véleményen. Ezek később csúnya pigmentfoltok lehetnek, amit idősebb korban nem, vagy csak nagyon nehezen lehet lehámlasztani. Ha egy profi bőrgyógyászhoz mész, vagy isotrex, isotrexin, vagy skinorem krémet fog felírni (az előbbi kettőnek ugyanaz a hatóanyaga mint a sotret, vagy a roaccutan tablettának, csak külsőleg, és nem annyira erős, tehét jó az aknékra is, a másik pedig azelainsavas készítmény, azt inkább csak a foltokra szoktuk felírni, és nagyon hatásos. A lényeg, hogy hámlasszon, és ne menj szoliba abban az időben amikor a kúrát csinálod, illetve utána minimum 3 hétig.

-Egy magán bőrgyógyász. (40/N)

2010. febr. 3. 23:44
 6/6 anonim válasza:
Nekem is voltmár ilyen problémám,mindíg alapózóztam magam,mert csúnya volt az arcom,és sok sminket tettem magamra,mert ha nem tettem magamra csúnyának éreztem magam.De már alapozót sem használok,és suliba is egykis spirált használok,és semmi alapozót nem használok már,estleg ha nagyon csúnya pattanásom van akkor alapozom le,de az is ritka.Én ha megyek valahova akkor teszek magamra alapozót.De suliba,sosem szoktam,sem hétvégén.Szerintem mosd Dove szappanal az arcod,vagy Baba szappanal hagyd rajta egy 2-3percig a szappant és utána alaposan mosd le és ezt mindennap fűrdéskor csináld meg!Én is eztcsináltam és nekem be vált!
2010. febr. 4. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!