Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Bőr elszíneződés ellen?

Bőr elszíneződés ellen?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel ugyanolyan nyakláncunk van. Én még nem hordtam mert neki befeketítette a bőrt a nyakán. Van valami praktika vagy ilyesmi hogy ne színeződjön el a nyakam tőle? Vagy ez bőrtipustól is függ? Félek használni pedig nagyon tetszik..

2014. aug. 23. 11:06
 1/2 anonim válasza:
Ennek az lehet az oka, hogy vagy rossz minőségű anyagból készült az ékszer, vagy pedig könnyen rozsdásodó fémről van szó, ami valahogy vízzel érintkezett. Én is jártam hasonlóképpen, hosszú ideig hordtam egy gyűrűt, soha semmi bajom nem volt vele, aztán egyszer víz ment a bőröm és a fém közé, és azonnal elszíneződött az ujjam. Szerintem ha minőségi anyagból készült a nyaklánc és nem érintkezik vízzel, akkor nem feketedhet el tőle a bőröd. :)
2014. aug. 23. 11:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Hali!

Fújd be hajlakkal a láncot, vagy más olyan, vagy hasonló anyaggal, ami víztaszító hatást fejt ki. (Akár disznózsír is jó :D)

Utána nem tud oxidálódni. Amúgy ezüst, vagy ezüstözött láncokra jellemző ez a feketedés (vagy erős ólomtartalmúra, de az tilos..). Izzadság=víz+só+ezmegaz. A sós víz kissé roncsol, elősegíti az oxidációt, és így az ezüst ezüst oxiddá alakul, ami fekete.

Evidens, vagy a lánc rossz minőségű, vagy a barátnődnek a parfümje eléggé furcsa összetevőket tartalmaz.

(A normális ezüst láncok is idő után feketednek (pl egy év, vagy több) DE normális esetben nem pár nap alatt a bőrön hordva. Más összetevőjű láncok is okozhatnak feketedést (pl réz, ami ugyan zöldes patinába vált át, de a por beleragad és máris fekete lesz), de általában csak a bizsuk.)

Tanácsom: viseld pár napig és meglátod az eredményt.

Bármi kérdésed lenne, írj privátban.

Remélem segítettem ;)

2014. szept. 5. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!