Henna festékkel hogy kell tetoválást készíteni?
Hát... nagyon sokat nem hiszem, hogy tudok segíteni.
Remélem, a festéket nem magadnak akarod kikeverni, mert azt nem tudom, hogy kell. Nekem fogpiszkálóval csinálták egyébként.
Meg kellett várnom, amíg ilyen repedezett hatást kelt, és akkor le kell mosni, a felesleges réteg le fog jönni, és akkor lesz kész, de addig ne piszkáld, mert elkenődik. Ha tömör mintát csinálsz, nem feliratot mondjuk, tehát ha pl. egy madarat csinálsz, akkor ahhoz több idő a száradás.
Két fajta módja van a hennázásnak: veszel bekevert henna pépet, vagy veszel henna port és azt használod.
Kész hennapép használata:
1. Mosd le a díszítendő bőrfelületet és töröld szárazra egy durva törölközővel
2. A henna-péppel készítsd el a mintát. Ezt megteheted kinyomó tölcsérrel, kb. 2-3 mm anyag vastagságban kell felrakni. Ez tubusos változatban rajta van. Mint a torta díszítés!
3. Hagyd teljesen megszáradni (15-20 perc)
4. A henna-pelyheket távolítsd el a bőrödről. A minta ekkor még narancs színű, de 5-6 óra múlva bebarnul. A festett bőrfelületet nem ajánlatos 10-12 órán át vízzel lemosni.
Henna pép készítése:
100%-os henna porhoz szükséges még néhány hozzávaló. Több recept létezik a profi henna krém elkészítéséhez. Classic Henna por; cukor-citrom fixáló; szegfűszeg (egész és őrölt); eukaliptusz olaj, fekete tea; instant kávé; víz. Ezekkel az összetevőkkel a lehető legsötétebb feketés barna mintákat kapjuk!
Alap recept: 6 evőkanál henna por, 6 csepp eukaliptusz olaj, 4 dl. víz, 2 filter fekete tea, 2 kiskanál instant kávé, 6 db. egész szegfűszeg, 1 kiskanál őrölt szegfűszeg.
1. a főzőedénybe tegyük bele a vizet, a tea filtereket, a kávét, a szegfűszeget, hagyjuk forrni, legalább 1 órán át! 2. Szűrjük le a kihűlt keveréket és fokozatosan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a leszitált hennaport. Fogkrém sűrűségig kell csinálni. 3. Tegyük hozzá az eukaliptusz olajat és folyamatosan szép homogén péppé keverd. 4. Kell hagyni érni, állni ezt a keveréket, letakarva fóliával, hogy ne száradjon ki, legjobb 12 óra legalább!
Utána lehet felrakni a mintát. (Ez a keverék hűtőszekrényben 1-2 hétig is eláll!)
Felrakás: tisztított bőrre, fogpiszkálóval, hegyezett pálcikával, vagy tölcsérből nyomva -ezt is lehet kapni, csinálni-, milliméterről-milliméterre, kb. 1-2 mm. vastagságban.
Első száradás: 10-15 perc , utána kezdhető a fixálás.
Fixálás: fél citrom leve egy kiskanál cukor összekeverve. Az ezzel átitatott kozmetikai vattát helyezzük a mintára, ne csepegjen, mert akkor elmossa a mintát! Ezt lehet 1 órán belül 3-szor, 4-szer.
Meleg helyen jobb a hatás, minél tovább nedves a minta, annál erősebb a színe. Minél tovább marad a bőrön a pép, annál sötétebb lesz, legjobb szín 6-12 óra alatt alakul ki. Végül eukaliptusz olajos vattával távolítsuk el a pépet.
Minta lehet készen vásárolt, többször felhasználós lyukacsos műanyag, vagy általad rajzolt, internetről letöltött.
Én most hallottam és láttam egy jó ötletet: csipkék mintáját hennázták fel lányok magukra, nagyon jó :)
A csipkét kis sebtapasszal rögzítve a felületen ,a hézagok kitöltésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!