Megszokja a fülem?
7 éve nem hordok semmiféle fülbevalót még alkalmakkor se nagyon.Régen arany volt benne vagy ezüst.Van egy pár fülbevalóm de azok alkalmiak de ha berakom őekt egy napra akkor a lyuk bepirosodik picit és árintésre fáj.7 év óta sose volt huzamosabb ideig a fülembe semmi most viszont vettem egy bizsu fülbevalót mert szeretnék hordani valamit.Tegnap este raktam be, ebbe aludtam és ugyan ez a tünet áll fent még mindig, fáj,piros és meleg is a lyuk körül.Ez elmúlik egy időm után?Megszokja a fül?Vagy nem bírná a bizsut?valakinek hasonló tapasztalat?
20/l
lehet, hogy most azért fáj, mert huzamosabb ideig nem hordtál fülbevalót. nekem is van olyan lyuk a fülembe, amibe nagyon ritkán teszek ékszert és akkor 1-2 napig érzékeny, meg piros a fülem, aztán utána semmi baj nincs vele.
de lehet, hogy neked fémallergiád van. van olyan ismerősöm, kinek hasonló tünetei szoktak lenni, ő réz drótból hajlít magának fülbevaló kapcsot, attól semmi baja nincsen, illetve orvosi fém fülbevalót hord, az sem bántja a fülét.
szóval szerintem várj még pár napot, ha nem múlik el 3napon belül a pirosság, meg a fájdalom, akkor nagy valószínűséggel nem bírja a füled a bizsut.
a Betadinnel egy a gond,hogy nagyon szárít.
Akkor már Octenisept, az hatásos és sokoldalúbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!