Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Lányok! Sminkcuccokban tanácsok?

Lányok! Sminkcuccokban tanácsok?

Figyelt kérdés

Szóval arról lenne szó, hogy 16 éves létemre tök hülye vagyok a sminkeléshez. Mármint a két főbb részéhez: mit és hogyan. Szóval hétvégén tervezek nagy utat a DM-be és be akarok szerezni mindent, ami kell. Eléggé bajos bőröm van, sápadt, sok pattanással, némelyik pattanásom ha el is tűnik hagy egy kicsi piros pöttyöt maga után, ami ott marad végleg.

Szóval van egy csomó minden ami kéne, én meg nem igazodok ki. Ott vannak az alapozók, a korrektorok, a pirosítók, a púderek, a kontúrceruzák, a szemhéjtusok, a szempillaspirálok, a rúzsok... Nos nekem majdnem mindenből kéne. Melyik márkát javasoljátok? Valami nem túl drága kéne, nincs 2000 forintom egy szempillaspirálra...:/ Ti miket használtok?:)

Normálisan sminkelni meg majd megtanulok videókból, csak nem olyan nehéz.

Köszönöm!:)

2013. nov. 29. 03:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia! Az a baj, hogy a jó cuccok drágák.

Szerintem folyékony alapozó, vagy CC krém az alap, hogy elfedje a bőrödet, ha pattanásaid vannak akkor korrektor is kell. Esetedbe erre még púdert is ajánlanék. Egy arcpirosító elfér, szemhéjpúder abból elég lesz olyan amiben 3-4 szín is van, szemceruza. Ja és egy szájfény:) Szerintem ennél többet ne vegyél egyenlőre.

Márkákat írok, bár ezek inkább a drágábbak között vannak amiket én használok (Helia d CC krém, Manhattan púder, Loreal pirosító, rimmel fekete szemceruza, Maybelline négyszínű szemhéjpúder)

2013. nov. 29. 07:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Én inkább egy Rossmannba mennék helyetted. Nekem a legtöbb sminkcuccom essence márkájú. Nem csúcskategória, viszont pénztárcabarát árban van és ár-érték arányban korrekt termékei vannak. pl a long lasting szemceruzájuk nagyon bejött, a szemhéjpúdereik is jó. Illetve Rossmannban van Lovely állvány is, ott keresd a Curly & Pump up szempillaspirált, tudásban simán veri a 2000Ft os spirálokat, pedig ő maga kb 600 Ft. Tusból Miss Sportyt szoktam venni, ecsetes, de hamar megtanulható a felvitele, jól pigmentált, olcsó és tartós.

Alapozóból érdemes jobbfélét, drágábbat venni (2000Ft alatt nem nagyon fogsz találni jót), ezen nem érdemes spórolni.

Azt se felejtsd el, hogy a felvitelhez ecsetekre van szükséged, egy normálisabbat nem fogsz 1000Ft alatt kapni.

2013. nov. 29. 09:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Alapozó: Manhattan powder mat make up, ez 1800 ft de nagyon sokáig elég, és pont ilyen bőrre van, szempillaspirál lovely curl (az a sárga) 650ft, szemtus szintén lovely, ez is kb 650 ft, pirosító miss rose krémpirosító 100 forintosban 700 ft, korrektor catrice tégelyese, ez 1000 ft. Én ezeket használom nagyon jók és jó árban is vannak.
2013. nov. 29. 14:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:) Akkor ezeket felírom és holnap irány a Rossmann
2013. nov. 29. 18:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem kell többezer forintos szempillaspirált venni, de azért ne a leglcsóbbat, leggagyibbat vedd.

Neked lehet más kell, mindenkinek más válik be igazán, de leírom, nekem mik jöttek be :)

Korrektor: Essence krémes, amiben két szín van egy kis kör alakú cuccban, olyan 600 körül van a Rossmannban

Alapozó: L'Oreal True Match, 3000 a Rossmannban, 4000 a DM-ben. Erről jót írnak mindenhol, egy hete vettem, nagyon tetzik :) Alapozóból nagyon válaszd meg a színed, és mielőtt megveszed, menj ki a napra, rendes fényben nézd meg a kézfejeden, hogy illik-e hozzád, a drogériás világítás gyászos.

Púder: She, az kb 1500 körül vagy Rimmel Stay Matte, az 1800 körül. A Catrice-nek van egy fehér porszerű púdere, ami nem fed, csak mattosít asszem, azt még nem próbáltam, de jókat mondanak.

Pirosító: Nem tudok, nekem nincs, szerintem te is elleszel vele alap dolgok kitanulásáig.

Bronzosító: Szintén.

Szemceruza: Az Avonos jó, de az nem DM vagy Rossmann. Másom még nem volt.

Tus: Manhattan zselés tus, egy kis üvegben van. Az Essence is jó elméletileg, bár még nem próbáltam. Ezekhez kell ecset vagy valami, amivel felkened. Tollasat is vehetsz, nekem Essence 24 órás volt. A folyékonyat kezdeni nem ajánlom annyira, nekem nehéz vele dolgozni.

Spirál: A She XXL Waterproof nekem bejött, asszem a Rimmelről hallottam még jókat.

Rúzs: Szerintem még ráérsz, Catrice-ről hallok jókat, nekem most a kedvencem az Essence stay matte száj"fény" :D

Ha nincs mindenre pénzed, elsőnek a korrektort, spirált és tust mondanám, bár te tudod, melyikre lenne szükséged.

Mindenképpen mosd le olyan lemosóval, ami a vízállót is lehozza, ha használsz!

Sok sikert :)

2013. nov. 29. 18:51
 6/6 anonim ***** válasza:

szempillaspirál: lovely curling pump up

szemceruza: essence stay all day

rúzs: rimmel

púder: rimmel (1700 Ft),vagy essence olcsóbb :)

2013. nov. 30. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!