Valami jó tipp hogy nehezebben kopjon le a körömlakk?
1. mosd meg a kezed
2. Töröld meg, utána fogj egy fültisztítópàlcát.
3. Mártsd körömlakklemosóba.
4. Töröld àt vele alaposan a körmöd. Várd meg, míg megszárad.
5. Használj egy réteg átlátszó lakkot, aztán két réteg színeset.
Majd egy réteg àtlátszót újra. Én így csinálom, és egy hétig simán fennmarad.
Próbálj többféle fedőlakkot.
De azt is el kell fogadni, hogy hosszú körmön eleve sérülékenyebb a lakk, és az sem mindegy, hogy mennyire rugalmas/merev a körmöd. Ha sokat gépelsz, házimunkát végzel, sportolsz, stb, akkor sem bírja egy hétig.
Nekem a rövid körmeimen sok gépelés, napi mosogatás mellett bírja 4-5 napig általában.
Esetleg próbálkozz gél lakkal, vagy van az essencenek most valami hibrid géllak-szerűsége, próbáld meg.
Ja és még az első válaszadót pontosítanám kicsit. :D
Ne körömlakklemosóval, hanem acetonnal töröld át a körmöd. Az acetonmentes lemosókban sok hozzáadott anyag van, ami éppen zsíros réteget hagy a körmön, a cél pedig a zsírtalanítás lenne. De lehet kapni speciális folyadékokat erre a célra. Viszont ennyi acetontól még senkinek sem lett baja (sőt, évek óta csakis acetonos lemosót használok, mert a lakkot is jobban lehozza, mégis erős és egészséges a körmöm, elég hosszúra meg is tudom növeszteni, csak egy ideje zavart már)
Az átlátszó lakkot pedig cseréld le alapozó- és fedőlakkra. :D Azért a három nem ugyanaz, és nem felcserélhető. Bár vannak ilyen 2in1 alap-fedőlakkok, de a legtöbb nem túl jó.
És mindig vékony rétegekben lakkozz, 2 rétegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!