Szerintem túlreagáljátok. Ne bántsátok már azt a kislányt,aki csak a társadalmi normáknak akar megfelelni. Mindenhol azt látja,hogy a nő nem is igazi nő smink nélkül és hogy az teszi őt széppé.
Nyugodtan kísérletezzen vele,főleg úgy,ha csak otthonra hordja. Akkor lenne probléma,ha azért festené magát,hogy valakinek tetszen. Így ez pont olyan,mint amikor mi kicsiként fodrászosat játszottunk,csak közben változott a világ :) de ez nem baj. És nem szabad a változástól való félelmünket vagy tartózkodásunkat az ilyen kisgyerekekre kivetíteni. Sem a szüleiket szidni,főleg nem előttük.
Én azt javaslom neked,hogy ne használj mindig sminket,mert akkor egy idő után már nem fogod magad olyan szépnek és különlegesnek érezni,mint amikor először vagy másodszor sminkeltél. Természetesen szájfényt és egy kis pirosítót nyugodtan használhatsz bármikor :)
Kedves 24.!
A gondolkodásmódodon is látszik,hogy csak 16 éves vagy.
Nem látod be,hogy a sminkelés nem feltétlenül vezet olyan deviáns viselkedéshez,amit sok lány produkál. Gondolj bele,ők sem azért olyanok,mert sminkelik magukat. Ezen kívül,szerintem mindenki felfogta,hogy a lány 10 éves,nem szükséges ennek 20 felkiáltójellel nyomatékot adni. Látom,hogy úgy gondolod a bőrről szerzett tudásod felér egy szakértőével,de finoman kijavítanálak abban,hogy nem a smink használatától lesz valaki ráncos,attól legfeljebb a pólusok tisztulhatnak nehezebben,de ezt könnyen ki lehet küszöbölni megfelelő arctisztítással. Ezen kívül elmondom neked,hogy egy tíz éves csak játékból sminkel és miért ne tehetné? Egyébként megjegyzem,hogy inkább illik a pirosító egy kislány hoz,mint a szemhéjpúder).
Tíz évesen szerintem elég sokan sminkelik magukat játékból. Én is sminkeltem játékból otthon, direkt ilyen szettel, és odáig fajultam, olyan állat lett belőlem, hogy most, 14 évesen szoktam napiszinten sminkelni, szimplán mert a stílusom (ami nem neon, meg cicikinnvan, sőt, kifejezetten takarom magamat általában ruhát tekintve - ettől még nőies, és csinos!)egyik eleme a naaagy, feketével kihúzott szemek, amik alá rakok alapot is, hogy még jobban mutasson. Néha szájfényt is használok.
Ezért nem hiszem, hogy rossz ember lennék, mert nem fogok a vakvilágba szexelni se most, se később, nem esem csakúgy teherbe, nem drogozom, sőt, nem is járok bulikba, mert taszít annak a gondolata, hogy iszom, és hányok. Az ivásnak van értelme, meg lehet jó, de csak ha olyan társasággal vagy, akiket szeretsz, és nem a pia van a központban.
Én így gondolkodom, nem tudom, hogy ez az átlagember szemében mennyire megvetendő, vagy elrettentő példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!