Ha fém érzékeny a bőröm akkor ilyenem lehet?

Szia! Én is fémérzékeny vagyok, nem bírom se a bizsut, se az ezüstöt, se a fehér aranyat.
13 éves koromban derült ki, hogy mi a bajom, Nikkel és Kobalt érzékeny vagyok (hajfesték váltotta ki, így soha többet nem festethetem) ráadásul ekcémás is vagyok azóta.
14.szülinapomra tervezgettem a pc-t nagyon az alsó ajkamba.
El is mentem megcsináltatni, de elmondtam a srácnak, hogy mi a bajom és így lehet-e, ő azt mondta, hogy elvileg semmi bajom nem lehet, mert orvosi fém. Meg is csináltattam, 6 éve megvan, 3 éve patkót hordok, előtte meg mikor mit és semmi bajom nincs tőle, attól függetlenül, hogy a bőrgyógyász azt mondta, hogy szabaduljak meg tőle nagyon gyorsan.
A pc-s srác csak annyit tett hozzá, hogy a színezett pc-vel vigyázzak. Volt egy fekete tüském, mondta, hogy hordhatom, de amint elkezd róla kopni a fekete rész, vegyem ki. Meg is fogadtam a tanácsát. Semmi bajom.
Figyelj oda azért, lehet nálad más reakciót vált ki, akkor viszont átmenetileg tegyél be műanyagot, amíg nem találsz neked megfelelőt.
Megértem, hogy műanyagot nem szeretnél, én a fémet is addig rágtam, míg egyszer széttört, a műanyag meg sokkal gyengébb, de egy darabig megteszi, pláne ha mondjuk nem ajkadba/nyelvedbe szeretnéd, hanem más helyre.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!