Smink koszorúslánynak?
Augusztus végén leszek koszorúslány, és saját magamnak szeretném elkészíteni a sminkemet, de nem nagyon szoktam magam sminkelni ezért segítséget szeretnék kérni:
-Külsőm: barnás-vöröses-szőkés hosszú haj
hófehér arcbőr
zöldesbarna szem
arcszínemhez képest viszonylag sötét szemöldök
Alapozót (Maybelline Affinitone) és szempillaspirált szoktam használni, ezért (főleg a szememhez) szeretnék segítséget kérni, illetve még szeretnék segítséget kérni, h mire lehet szükségem egy szép smink elkészítéséhez.
Pl milyen színű szemceruzát vegyek?
És még egy kérdés: alapozó eldolgozásához érdemes ecsetet venni? Szebb lesz mintha kézzel kenem fel?

A koszorúslányok sminkjénél fontos az, hogy tartós legyen, fotóképes és ne legyen túl sok, vagyis ne legyen jobban kisminkelve, mint a menyasszony.
Ha egyébként gyakorlatlan vagy a sminkelésben, akkor érdemes a minimumra szorítkozni: alapozó, púder (nagyon fontos!), semleges színű szemhéjfesték (pezsgő v. vanília színű, lehet picit selyemfényű) és szemhéjtus (fekete, cicás). Az arcra pirosító, és vagy matt rúzs (ez nagyon divatos manapság), vagy pedig szájfény. Meg persze szempillaspirál.
Mit érdemes figyelembe venni:
- mennyire lesz meleg (izzadós vagy-e egyébként, mennyire fog olvadni rólad, milyen az arcbőröd), mert akkor érdemes primert is felkenni
- mennyire vagy sírós (vízálló szempillaspirál, szemhéjalapozó)
- milyen színű a ruhád, milyen stílusú (ez meghatározhatja a szemhéjfestéket)
- hány éves vagy :)
Az alapozót valóban szebben el lehet dolgozni ecsettel, csak ne pakolj magadra túl sokat.
Szánj rá időt és gyakorolj előtte! :)
egy sminkes
Köszönöm:)
Púderből milyet érdemes választani? (kő/por)
A fekete színű szemceruza mindenkinek jól áll?
Ha ecsetet nézek, akkor ott fel van tüntetve minden egyes ecseten h mire való? (pl. alapozóhoz, púderhez)
A pirosító/bronzosító a jobb?

Megint én :)
Púderből milyet érdemes választani? (kő/por)
Ha egyébként nem tervezel púderezni túl sokat, akkor kő. Ha igen, akkor mindkettő. A porpúderből mindenképpen az áttetszőt, nem színezettet ajánlom (Catrice, Kryolan)
A fekete színű szemceruza mindenkinek jól áll?
Nem szemceruza, hanem tus.
Szemceruzából én szinte senkinek nem javaslom a feketét, max. sötétbarnát vagy sötétszürkét.
Ha ecsetet nézek, akkor ott fel van tüntetve minden egyes ecseten h mire való? (pl. alapozóhoz, púderhez)
Igen, persze.
Ilyen alakút kell keresned: [link]
A pirosító/bronzosító a jobb?
Más a céljuk. :) Olyan, mint azt eldönteni, hogy alma vagy körte a jobb. Ha egyébként nem sminkelsz, csak egy alapkészletet állítasz össze, akkor pirosító.
Köszönöm szépen:)
Még egy hülye kérdésem lenne: A púderre fel van tüntetve, hogy az kő/porpúder? És ebből hogy válasszam ki a megfelelő árnyalatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!