Hegyes vagy kerek orrú magassarkút vegyek?
Szerintem a hegyes mindig is veszettül csúnya volt :/
Emlékszem, mikor 18 éves lettem, szerettem volna egy magassarkút venni a ballagásra. Mindent végigkutattam egy kerekorrú után, de sehol nem volt, mert a hegyes volt a divat. Vettem egy nagyon csinosat, de annyira irritált, hogy hegyes, hogy az életben nem volt rajtam többet:)
Egyébként hosszabb lábfejjel a kerekített az előnyös, a hegyes maximum nagyon picivel (36, 37).
Szerintem a kerek egyszerűen ízlésesebb, mert természetesebbnek hat benne a láb. A hegyesorrú meg olyan abszurd, nem is értem, hogy jutott az emberek eszébe. A legtöbb embernek nem is áll jól. Egyébként hülyeség, hogy alacsonyaknak jó. Pont, hogy magasaknak.
Nekem volt régebben hegyes orrú cipőm is. 8.-os ballagásra kerestünk cipőt éppen, nekem konkrét elképzeléseim voltak a cipőmet illetően. Olyat szerettem volna, aminek csak 2-3 centis sarka van és egyszerű, nem túl díszes. Na kerek orrúba ilyet találni lehetetlenség volt. Én is úgy jártam ezzel a cipőmmel, mint az egyik válaszoló. Kb. 2x volt rajtam.. :D
Nekem nem tetszik a hegyes orrú, bár tény, hogy most megint kezd visszajönni a divatba. A kérdés igazából csak az, hogy mennyire akarsz divatolni? Inkább azt vedd meg, ami jobban áll.
Mellesleg egy tanulságos történet:
A hegyes orrú cipők egészségtelenebbek lehetnek, mint a kerek orrú, ugyanis a hegyes orrú cipő összenyomja a lábujjakat. Ha sokat visel valaki ilyen cipőket, eldeformálódhatnak a lábujjak és gyulladást is okozhat. Van, aki hajlamosabb erre, van, aki kevésbé, de ettől függetlenül érdemes vigyázni.
Én már csak azért sem vennék hegyes orrú cipőt, mert megjártam vele. Egy napig volt rajtam a ballagáson, de úgy gyulladt be a nagylábujjam a körmöm mellett, hogy a sebészeten kötöttem ki, mert a pedikűrös sem tudott mit kezdeni vele. Két injekció után kicsit szétfarigcsálták a lábujjamat és kitisztították a gyulladást. Nekem mondjuk azóta jobban oda is kell figyelnem arra, hogy milyen cipőket hordok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!