Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Miért nem gyógyul a fülcimpám...

Miért nem gyógyul a fülcimpám fülkilövés után?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

23 éves lány vagyok. Kicsivel több mint 4 hete kilövettem a fülem, mivel gyerekkoromban beforrt a lyuk a fülcimpámban. A probléma az, hogy a jobb fülemben volt egy kis csomó, mivel 10 évesen belecsúszott a lyukba a fülbevalómnak a kapcsa, amit csak a fül-orr-gégén tudtak kivenni. A sebet azonban nem tisztították ki rendesen, ezért egy kis csomó maradt benne. Négy héttel ezelőtt jártam a fül-orr-gégén más okból. Ha már ott voltam, megkérdeztem a dokit, hogy mit tud kezdeni a kis csomóval, ő megnézte és azt mondta, hogy ne aggódjak nincs benne semmi, az csak egy kis heg, és nyugodtan kilövethetem. Ennek örömére még aznap kilövettem. Két nappal később azonban kiderült, hogy mégsem csak heg volt, mert elkezdett a pattanásokhoz hasonlóan kis fehér cucc (genny?) kijönni belőle. Gondoltam annyi baj legyen, legalább nem lesz csomó, csakhogy a mai napig érzékeny, nem gyógyul, ha a fülbevalót kiveszem akkor vérzik. Ellenben a bal fülemben már 2 héttel ezelőtt minden rendben volt. Mit kezdjek vele? Mutassam meg esetleg egy dokinak? Vagy használjak valami fertőtlenítőt? Volt már valakinek ilyen gondja?

2013. márc. 20. 16:42
 1/7 anonim válasza:
0%
Mert a fültágitó a menő.
2013. márc. 20. 16:46
 2/7 A kérdező kommentje:

Milyen fültágító? Ki beszélt fültágítóról? Vagy úgy értetted, hogy "azért nem gyógyul a füled, mert a fülbevaló nem menő, csak a fültágító" :D

Valakinek valamilyen komolyabb válasza van? Aki járt már így, az mit használt rá? Betadin, vagy valamilyen sebkezelő?

2013. márc. 20. 17:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy nálad mennyire segítene ez megoldani a problémát, én spec fél évig szenvedtem a kilőtt fülemmel, mert az istennek se akart gyógyulni..végül attól jött helyre, hogy kicseréltem karikára..talán jobban szellőzött? Fogalmam sincs, de tény, hogy utána hamar meggyógyult.

A fülbevalót egyébként ne nagyon szedegesd ki, ha nem muszáj, ill. lehet, hogy jó lenne néha alkohollal fertőtleníteni.

2013. márc. 21. 01:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyon sokat szenvedtem vele én is ugyanígy...aztán kicseréltem az ezüstöt orvosi fémre/nemesacél fülire és 1-2hét alatt rendbe jött mindenféle szer nélkül(csak vízzel letisztítottam ,áttörültem). Próbáld ki, itt pesten az apacs árulja a legjobb árban a legtöbb félét kb. minden nagyobb áruházban van üzletük.
2013. márc. 21. 18:19
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Az a fülbevaló is orvosi fém, amivel kilőtték, szóval elvileg azzal nincsen gond. Tegnap este viszont kicseréltem egy másikra, ami csak egy bizsu. Félek is hogy be fog gyulladni. Viszont érdekes módon most mintha jobb lenne, ugyanis eddig volt egy kis kerek lila folt a lyuk körül, ami mostanra elmúlt tegnap este óta.

Lehetséges lenne, hogy én meg erre a fémre vagyok érzékeny? Elvileg az orvosi fém attól orvosi fém, hogy nem löki ki a szervezet és elvileg nem allergizál.

Hm.. Én sem értem. Azért fogok venni a gyógyszertárban valami sebkezelőt.

2013. márc. 21. 19:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Próbáld meg Octenisepttel, az fertőtlenítő, nekem a piercer ezt ajánlotta, szóval ezzel fújkálom:D
2013. ápr. 17. 20:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Mostanra gyógyult be. Érdekes, hogy bizsuval a fülemben, és nem az orvosi fémmel. Szerencsére úgy tűnik, hogy nem vagyok allergiás az ilyenekre. Köszönöm a segítséget mindenkinek! :)
2013. ápr. 28. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!