Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Tényleg fennáll a veszélye...

Tényleg fennáll a veszélye annak, hogy fülbe szúrt piercing akupunktúrás pontot ér? Vagy ez csak városi legenda?

Figyelt kérdés

2013. febr. 17. 14:01
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Előfordulhat, hiszen a fülben vannak akupunktúrás pontok. Még egy ok, amiért nem érdemes otthon próbálkozni ezzel, jobb szakemberre bízni. Nekem összesen 5 lyuk van a fülemben, anyukám nagyon ellenezte, de én nagyon akartam, lett volna egy ismerősöm, aki megcsinálja nekem ingyen, mert már korábban is szúrt pc-ket is, és csak a fülbevalót kellett volna megvennem, de anyum nem engedte. Kompromisszumos megoldásként elmentünk és szakemberrel lövettük. :D
2013. febr. 17. 16:15
 2/9 anonim ***** válasza:
95%
Nekem összesen 15 lyuk van a füleimben. Egyszer az angoltanárnőm megkérdezte, hogy nem fáj -e a gerincem, mert átszúrtam a mittoménmilyen csakrámat. Mondtam neki, hogy semmi baja a gerincemnek. Elég csalódottnak tűnt.
2013. febr. 17. 22:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 6 fülbevaló van a fülemben, ebből egy felül van a porcban.

Pont 1 hónappal ezelőtt volt fülakupunktúrás kezelésem, és a csaj nagyon csóválta a fejét amiatt az egy fülbevaló miatt, hogy pont a gerinc pont van átszúrva... szóval nyilván igaz, mert a fül tele van akupunktúrás pontokkal.

2013. febr. 18. 07:10
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Gumicsirke!

Hogy őszintén válaszoljak, a veszélye nem csak fentáll, hanem 100%. Az akupunktúra nem akupresszúra, tehát közvetlen hat az idegrendszerre. Most észlelési idegpályákból közel végtelen van. Szinte minden sejt közelében haladnak el más-más pályák. Persze minden pálya mást is érzékeltet, hiszen primitív pályák. Szóval ha fület szúrnak, akupunktúrás pontot is. De hála a természet erejének a primitív idegpályák újra nőnek. (Pl ha elvágod az ujjad, elmetszel vele sok millió pályát, de amikor meggyógyul, visszanőnek. Itt ugyanez a helyzet, csak a lyuk ott marad, és a pályák kikerülik azt.) Szóval egyben 'városi legenda' is. Felső és középső hámrétegben amúgy sincs fontos "eszköze" az embernek, hiszen ezek megújulnak. Tehát nem kell félni semmitől. Ha szeretnél piercinget csináltatni a füledbe, nyugodtan, de ne feledd, szakemberekkel tedd ;)

- The Blueskin -

2013. febr. 19. 02:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Biztos lehetsz benne, hogy valamelyik idegi pontodat érintette-ám csak ritkán fordul elő, hogy nagyobb bajt okozzon. Bár volt már, hogy különböző bajokkal fordultak hozzám s miután eltávolították a ps.-et, megszüntek a bajaik.
2013. febr. 19. 16:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

En is rakerdeztem, allandoan stimulalod elvileg azt a pontot.

Nekem is van, meg nem nezettem meg pontosan mely pont az...

2013. febr. 22. 08:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékben nem csak pletyka.
2013. febr. 25. 08:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én azt olvastam, hogy direkt jó ha ilyen pontot szúrunk át, mert régen a kalózok is a látásuk javítása érdekében lyukasztották a fülüket. (az alap fülbevaló helye a szem akupunktúrás pontnál van)
2013. máj. 29. 16:08
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, azóta megcsináltattam, porcba szerettem volna:D

Az egyik fülemben eddig is volt 3, a másikban csak 1.

Ezt a kalózos szemes sztorit én is olvastam, de nem túl jó a szemem, így nem nagyon támasztotta alá az akupunktúrás dolgot:)

Mindenesetre még egyszer köszi a válaszokat, megy mindenkinek a zöld kéz.

2013. máj. 29. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!