Köves gyűrűt nem lehet utólag méretezni?
Figyelt kérdés
Van 2 ezüst gyűrűm, sajnos kicsit nagyok. Mindegyikben van 1 db kő. Már a 2. ékszerboltból hajtanak el, hogy köves gyűrűt nem lehet átméretezni. Mielőtt még elmennék a 3.-ba is, inkább kérdezek. Valahol azt olvastam, hogy lehet. Most akkor hogy is van ez?2012. dec. 5. 10:52
1/2 anonim válasza:
Dehogy nem lehet, csak egyszerüen túl keveset lehet ezért kérni.
Ha egy gyürüt kisebbre vesznek, akkor a karikájából vágnak ki egy darabot és utána újra összeforrasztják. Az teljesen lényegtelen, hogy a túlsó oldalán van-e kö vagy sem.
2/2 A kérdező kommentje:
Na sejtettem... Nekem azt mondták, hogy azért nem lehet, mert ha összébb nyomják, akkor kiesik belőle a kő. Nem vagyok szakértő, de ahogy elnézem, ha ezt a 2 gyűrűt (majdnem egyformák) kicsit összenyomják, nem esne ki belőle a kő. Akkor megyek a 3. ékszerboltba.
2012. dec. 5. 11:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!