Milyen tusvonalkészítő eszköz (öke) t vegyek? (részletek lent)
16 éves lány vagyok. Nagyon tetszik a tusvonal, és sztem jól is állna.. :$ :D de fogalmam sincs hogy milyet vegyek, mert abszolút KEZDŐ vagyok tusvonalkészítésben.
Láttam, hogy van filces, és tégelyes is amit ecsettel kell felvinni.
Egy kezdő számára melyik lenne előnyösebb?
Melyiket könnyebb használni?
Melyik tartósabb?
Légyszi példákat, termékeket is linkeljetek(vagy írjátok le a nevét, márkáját)
Köszönöm!
Nekem volt már folyékony és zselés is. A folyékonnyal tanultam meg tusvonalat készíteni, nehéz volt, mert az enyémnek elég rossz volt az ecsete. Viszont ahogy megtanultam használni, olyan vékony vonalat is tudtam vele húzni, hogy nem is látszott, csak a szempillám tűnt tőle dúsabbnak.
Most essence zselés szemhéjtust használok. Ezzel nehezebben boldogulok, mint a folyékonnyal, szoknom kell még az állagát. Viszont nagyon tartós, reggel szemhéjalap használata után megrajzolom a tusvonalat és az estig ott is marad a helyén! Az eccencenek van is hozzá ecsete, én azt vettem meg. Jó, mert szép vékony és ferde ecset. Egy egyszerű tusvonalat is lehet vele rajzolni, de szép cicás szemeket is lehet vele varázsolni. :)
Ez a tus és az ecset hozzá összesen 1500Ft körül van.
Mikor én kezdtem, folyékony tust használtam, de nem a legjobbat, túl vastag volt a vége.. Mindenesetre megoldottam. Utána egy jó ideig zselés tust használtam, azzal tudtam bánni, még most is használom. Azonban nemrég vettem egy folyékony tust, de már körültekintőbben vásároltam, és olyat vettem, amivel nagyon szép vonalat tudok húzni.
Kezdőként a zselést tust ajánlanám, könnyebb kezelni. Utána persze amilyet szeretnél :)
Zselés tusból az Essence-t és a Catrice-t használtam/használom. A Catrice-t jobban szeretem, bár lehet azért, mert nem hagytam beszáradni :D
Első vagyok.
Azt elfelejtettem, hogy amennyiben zselés tus mellett döntesz az ecsetet érdemes minél gyakrabban megmosni, mert az ecseten maradt festék könnyen beleszárad, ezáltal megkeményedik az ecset és nehéz lesz használni. Én általában 2-3 naponta kiöblítem és hagyom megszáradni.
Annyi az egész, hogy teszem a tenyerembe egy cseppnyi sampont, elkeverem pici vízzel és ezzel megmosom az ecsetet. Utána jól kiöblítem és lecsepegtetem, majd beleállítom egy régi fültisztító dobozba, amibe egyébként is ecseteket és szemceruzákat, spirálokat tartok.
Erre tényleg jó, ha odafigyelsz, sajnos én már jártam úgy, hogy elfelejtettem megtisztítani és amikor tényleg nagyon szép sminket akartam csinálni nem sikerült, mert kicsit beleszáradt az ecsetbe a festék. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!