Milyen arban van most az arany Magyarorszagon?
A ferjemnek szeretnek venni egy szep nyaklancot. Nincs kulonos kivansag, csak szep legyen, de megis egyszeru.
Kulfoldon elunk es itt talaltam egy nekem tetszot, ez 15,5 grammos, 51 cm hosszu 9 karatos aranylanc es atszamitva kb. 60000 forintba kerul.
Ehhez kepest ott olcsobbak, vagy dragabbak?
Erdemesebb lenne ott megvenni? (Epp utazunk haza hamarosan.)

9 karátosat ne vegyél véletlenóül sem!!!!
Itt még zaciba se veszik be, 14 től jó.
egy gram biztos van 9 ezer. De attól is függ hol veszed ( van ahol kevesebb mert nem hitelesítették, és annak ára lemegy. )
60 körül simán tudsz venni neki itt is olyat, ráadsául 14 kraátosbol.

Fogalmam sincs, hogy milyen arany, itt nagyon gyakori.
Az a gond, hogy itt a ket veglet van: 9 karatos es 22 karatos.
Szivem szerint 22-est vennek neki, mert az eskuvoi ekszereink is olyanok es azoknak olyan szine/fenye van, hogy barmilyen mas aranyat hord ugyis egybol latszik a kulonbseg.
Csak eppen 22 karatosbol kb 60000-bol nem sok mindent vennek, foleg nem ferfinak nyaklancot.
Es termeszetesen koszonom a valaszokat!
Meg varok vele, ugyis van idom. Megnezem a heten a 22 karatosakat, hatha talalok valamit, ami meg belefer es szep is.

Ahiogy nő a karátszám, ugy egyre puhább és könnyebben kopik.
Nemt tudom ez segíte-e mérlegelni. :)
Igen, azt tudom, hogy egyre puhább, de egyre szebb is. :-)
Legalábbis a 22 karátos ékszerekbe én bele vagyok szerelmesedve, de azt hiszem, hogy túl nagy kollekcióm nem lesz belőlük, mert az egy dolog, hogy grammja drága, de amelyek igazán ki vannak dolgozva szépen, azokban a munkát és a design-t épp annyira meg kell fizetni és így már iszonyatosan drága. Legalábbis nekem.
A karikagyűrűn egyébként még nem vettük észre, hogy kopott volna, pedig azt már jó régen folyamatosan hordjuk, remélem, hogy a többi 22 karátos sem fog.

Szia.
Nekem van egy fehérarany 11g-os kézzel készített nyakperecem, az 60000 Ft-be került kb 5 éve. Tehát akkor olyan 5-6000 volt grammja, szerintem ez most felmehetett, de azért biztos ki lehet fogni jó ajánlatokat.
Jó keresgélést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!