Hogyan kell helyesen használni felvinni az alapozót? És hogy az ne tűnjön el pár óra múlva?
És ha van egy csúnya pattanásom, és azt el akarom fedni, mit tegyek? a baj hogy átlátszik nem fedi, mit csinálok rosszul?
légyszives részletesen válaszoljatok
köszönöm szépen!
:)
Így igaz, a pattira korrektort kenj, majd alapozót szivaccsal (én jobban szeretem szivaccsal felvinni, mert nem lesz vakolat-szerű, végül porpúderrel fixáld.
Én még nem találkoztam olyan alapozóval, ami "nem tűnik el", persze lehet, hogy van, csak még nem találtam meg:)
Nekem ha "becsillognak" a problémás részek, akkor áttörlöm egy kicsit, és egy kis púderel helyrehozom.
Aranyosak vagytok, nagyon szépen köszööm Nekek a válaszokat!!
:-)
Először is a sminkelés alapjait kell megtanulnod:
1. sminkelés elött megtisztítod a bőrt!
2. Hidratálókrémet teszel rá és rajtahagyod 5 percig majd a fölösleget leitatod! (csak ha használsz alapozót)
3. Az alapozót az arc közepétől a hajvégek felé kell felvinni, hogy ne üljön meg a pólusokban!
-Ez sokmindent elfed, ha valami mégis átlátszik, próbálj felvinni mégegy vékony réteget.
4. púderezés: az arcodnak megfelelő színű púdert válassz, ha szeplőt tüntetnél el, egy fél árnyalattal barnábbat!
-Ez a TV-s trükk: az alapozó és a púder is kell a bőrhibák eltüntetéséhez, és a zsíroshatású fényes bőr elkerüléséhez!
5. Szemhéjpúder: (a szemed színével harmonizáljon) Ehhez legalább két szín szükséges ha rendesen meg akarod csinálni, de a legjobb ha három van:
-Belső szemzug a legvilágosabb!
-Mélyítővonalra, a kövépárnyalatot vidd fel!
-A külsőszemzug a legsötétebb!
6. Szemceruza: Mindíg a szemhélypúderrel harmonizáló szemceruzát válassz! Még a feketét se lehet mindenhez felvinni!
7. A szemet a szempillaspirál koronázza meg, ezt sose használjuk szemhéjpúder elött mert ha rászóródik, furcsa összhatást kelt...
8. végül a rúzs: mindig a keretezéssel kezdünk majd a kitöltés!
Na de picit elkalandoztam...A lényeg, hogy nem kell az összes feladatot az alapozóra hárítani, és nem muszály a legdrágábbat megvenni, az alapozás akkor tartós, ha elötte a bőr kap egy kevés hidratálókrémet, hogy ne károsodjon a sminktől, és ne szívja be azonnal, valamint kiváló sminkalapként is szolgál! A púder pedíg igencsak fontos szerepet játszik a bőrhibák eltüntetésében, és ebből se kell drágát venni egy 3-400 forintos bőven elég!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!