Helo! Miért kell átlátszó körömlakkot kenni a szinesek fölé? És az egyszínű fölé is kell vagy csak az olyanokra amik mintásak?
Azért szokták mondani, hogy tegyél, mert úgy kevésbé kopik/pattog le (viszont, ha sok réteg van a körmödön egyszerre, egészben le tudod venni a körömlakkot...).
Én az egyszínűek fölé nem teszek, viszont a mintásakra azért érdemes.
Nem átlátszó lakk kell, hanem fedőlakk. :D Ami gyakorlatilag persze csak egy áttetsző lakk, de van különbség, egy sima fajta nem igazán tartósítja a művet. :D
Én általában a sima lakkozásra is felkenem, mert úgy tartósabb sokkal. Nekem anélkül másnapra tuti lepattan, megkopik a végeken a lakk. A mintásakra meg szinte kötelező, mert pár kézmosás után lekopik a minta, lejön a matrica, stb. :D
Sőt, alapozólakkot is érdemes használni, az is tartósabbá teszi, plusz a körmeidet is megvédi az elszíneződéstől. :)
Legtöbben nem átlátszó, hanem fedőlakkot tesznek rá, amik tartósítják és egy fényt adnak a körmödnek. Az egyszínű fölé is célszerű egyébként, mert kevésbé fog pattogni, kopni. Én az Essence fedőlakkot használom és nagyon jó!
15/L
Régen én sem értettem, miért fedőlakk kell. Moyra átlátszó lakkom volt, azzal kentem le a körmeimet lakkozás után. A körömlakk, ami 2 nap múlva pattogott le, a moyrás lakkal 3 nap után. Viszont vettem gyors szárítós fedőlakkot, ugyanaz körömlakk, ezzel a fedőlakkal 5 napot is kibír. :D Nem mindegy.
Szóval sokkal jobb a fedőlakk, így tartósabb és szebb lesz a körmöd, mint nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!