Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Helo! Miért kell átlátszó...

Helo! Miért kell átlátszó körömlakkot kenni a szinesek fölé? És az egyszínű fölé is kell vagy csak az olyanokra amik mintásak?

Figyelt kérdés

2012. júl. 25. 09:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Azért szokták mondani, hogy tegyél, mert úgy kevésbé kopik/pattog le (viszont, ha sok réteg van a körmödön egyszerre, egészben le tudod venni a körömlakkot...).

Én az egyszínűek fölé nem teszek, viszont a mintásakra azért érdemes.

2012. júl. 25. 09:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2012. júl. 25. 10:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem átlátszó lakk kell, hanem fedőlakk. :D Ami gyakorlatilag persze csak egy áttetsző lakk, de van különbség, egy sima fajta nem igazán tartósítja a művet. :D

Én általában a sima lakkozásra is felkenem, mert úgy tartósabb sokkal. Nekem anélkül másnapra tuti lepattan, megkopik a végeken a lakk. A mintásakra meg szinte kötelező, mert pár kézmosás után lekopik a minta, lejön a matrica, stb. :D

Sőt, alapozólakkot is érdemes használni, az is tartósabbá teszi, plusz a körmeidet is megvédi az elszíneződéstől. :)

2012. júl. 25. 11:23
 4/7 Dorka970614 ***** válasza:

Legtöbben nem átlátszó, hanem fedőlakkot tesznek rá, amik tartósítják és egy fényt adnak a körmödnek. Az egyszínű fölé is célszerű egyébként, mert kevésbé fog pattogni, kopni. Én az Essence fedőlakkot használom és nagyon jó!

15/L

2012. júl. 25. 14:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Régen én sem értettem, miért fedőlakk kell. Moyra átlátszó lakkom volt, azzal kentem le a körmeimet lakkozás után. A körömlakk, ami 2 nap múlva pattogott le, a moyrás lakkal 3 nap után. Viszont vettem gyors szárítós fedőlakkot, ugyanaz körömlakk, ezzel a fedőlakkal 5 napot is kibír. :D Nem mindegy.

Szóval sokkal jobb a fedőlakk, így tartósabb és szebb lesz a körmöd, mint nélküle.

2012. júl. 25. 15:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! És árban sok különbség van a fedő és sima lakk között?
2012. júl. 25. 18:34
 7/7 anonim ***** válasza:
1-1 márkán belül nincs nagy eltérés. Tehát, ha mondjuk olyan fedőlakkot szeretnél venni, mint amilyen a legtöbb körömlakkod márkája, akkor nagy eltérést nem fogsz tapasztalni. Inkább a különböző márkák fedőlakkjai között van némi különbség.
2012. júl. 25. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!