Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mik tartoznak egy alap sminkké...

Mik tartoznak egy alap sminkkészletbe?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok. Eddig nem nagyon sminkeltem magam. Korrektorom, alapozóm van, néha szempillaspirál, szemceruza, szájfény.

Annyira tanácstalan vagyok viszont a sminkelést illetően. Hiába megyek be egy drogériába, képtelen vagyok dönteni a rengeteg sminkcucc közül. Már mindenből van por állagú meg krémállagú is. Most épp pirosítót néztem, de abból is mindenféle van..

A szemhéjamra például mit tehetnék, ha csak nappalra szeretnék egy szolidabb sminket?

Gesztenyebarna hajam, barna szemeim, világosabb bőröm van. Örömmel vennék pár tanácsot mik azok, amik fontosak lehetnek.

2012. jún. 1. 19:05
 1/7 anonim ***** válasza:

púder mindenképpen kell az alapozót fixálni. Szájfény mellé vegyél rúzst is szerintem. Pirosító nekem Max Factor van, por állagú.

Szemhéjra elvileg kell szemhéjalapozó, de szerintem ez nem alap. Szemhéjpúdert én nem használok, de a narancsos, zöldes, arany, lila és rózsaszín mehet a barna szemhez.

Kremmania pont hu-n nézegessél, vannak sminkek és termékértékelések.

2012. jún. 1. 19:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Nálam ebből áll az alap sminkkészletem: szemcerka(barna, fekete), szempillaspirál, korrektor, szemhéjfesték, púder(csak végszükség esetére-nagyonr itkán használom), labello.

Én csak szolidan festem magam, utálom az alapozót is, kb, egyik sem hasonlít a bőröm színéhez, korrektort meg csak ott használok ha valamit tényleg nagyon kell korrigálni:)

2012. jún. 1. 19:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Egy alapszettbe tartozik szerintem:

-púder

-korrektor

-tus

-szemceruza

-barna, fekete, fehér szemhéjpúder

-spirál

-szájfény/rúzs

Én az alapozót és a pirosítót már nem számolnám alapsminkhez.

2012. jún. 1. 20:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Számomra: alapozó, fekete szemceruza, szempillaspirál, labello vagy valami nagyon szolíd szájfény/rúzs. Ha különösebben ki akarom magam csípni, akkor szürke/ arany-barna/ zöld szemhéjpúder, nagyon ritkán egy ici-pici pirosító.

De ha egy tanácsot megengedsz: ne sminkeld magad agyon, mert az öregít! Én 23 vagyok és mindig ledöbbenek, amikor kiderül 1-1 számomra legalább 26-nak tűnő lányról, hogy még csak kb 17 éves. És mindez azért van, mert 5kg vakolat van rajtuk. Cserébe engem meg nem néznek többnek 17-nél, amit nem is bánok, nem mintha öreg lennék :)

Szóval szerintem maradj természetes, elég egy pici smink, elrejteni a kisebb bőrhibákat, kiemelni a szemed, és a szád, épp hogy csak.

2012. jún. 1. 21:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Nem, egyáltalán nem tervezem magam agyonsminkelni, nem is értek hozzá annyira. Csak egy kicsit, néha.. :)

2012. jún. 1. 21:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak pedig külön köszönöm a kremmania.hu-t. Nagyon jó kis oldal! :)
2012. jún. 1. 22:00
 7/7 anonim válasza:
Szerintem nagyon szép ha felül szemhéjtussal vékonyan húzol egy vonalat meg felkensz egy kis szempillaspirált ,hozzá még labello ,én sem szeretem magam nagyon sminkelni ,sokkal szebb ha csak kicsit vagyok kifestve. Még ha csak sprált kensz fel akkor is jó hatást érhetsz el egy kis pirosítóval és szemhéjfestékkel.
2012. jún. 2. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!