Hogyan kell akril festékkel műkörömre a díszeket elkészíteni?
Nem az számít milyen híg, hanem, hogy mennyire pigmentál. Körömre csak pár olyan festék van, ami vékonyan használva is elég pigmenttartalommal rendelkezik.
Természetes szőrű ecset kell, kolinszky minőségű, a szőr hossza max 10 mm legyen, és nagyon hegyes kell, hogy legyen. Lehet két ecseted, egyik a mintához, másik a kontúrozáshoz, a kontúrhoz a st.petersburg Sonnet 00-ás ecsete kiváló, a mintákhoz vehetsz Norka ecsetet.
Én mondjuk winsor&newtont használok mindkét munkafolyamathoz, azoknak a legjobb a szőre, és elég hegyesek a hajszálnál is vékonyabb vonalak festéséhez.
De ha nem látod valahol, hogy ténylegesen hogy készülnek ezek a minták, akkor elég sok idő kell, hogy megtanuld, rájöjj magadtól sajna.
Milyen márkájú a festéked?
Én szeretem a moyra akriljait, szépek a színek, jól fednek, krémes állagúak.
A festék mellett sok múlik a jó ecseten is, az első jókat írt, azokat kipróbálhatod. Nagyobb mintákhoz, vagy kitöltésre jó egy vastagabb ecset, kontúrokhoz, vékony vonalkákhoz nagyon vékony ecset kell, és itt fontos, hogy a hegye egy pontban végződjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!