Műkörmöt mivel ragasszam fel? A körömragasztó nem fogja meg, a pillanatragasztó meg káros.
Bnőim mindig pillanatragasztóval teszik fel őket, mert nem fogja meg az a kicsi műköröm ragasztó, de viszont annyi mindent hallani a pillanatragasztóról h így leesik a köröm meg olyan káros, h nem hiszem h merném :/
tapasztalatok?
köszi h a kérdésre válaszolsz....:D
Nem én találtam ki, nem egy esetben történt már ilyen, én meg kockáztatni nem fogok, sem a káros anyagai miatt:/
Na, akkor felsorolom, mi van egy műkörömragasztóban (itt tartom a kezemben, másolom) :
ethyl cyanoacrylate, hydroquinone, poly methyl methilacrilate.
a pillanatragasztó összetétele: (biztonsági adatlapról másolva)
Összetétel
A termék általános kémiai leírása: pillanatragasztó.
A készítmény bázis összetevője: cianoakrilát.
Veszélyes összetevők:
Megnevezés: Mennyiség: CAS szám: EINECS Veszélyjel: R mondatok:
Etil-cianoakrilát 75-90% 7085-85-0 230-391-5 Xi 36/37/38
A kb arra vonatkozott, hogy nyilván minden termékben más arányban vannak a dolgok. De mivel a fő összetevő mindegyiknél a cianoakrilát, (ugyanis ettől ragad) ezért innentől kezdve mindegy is. Nem mellesleg, a műkörömragasztóban van pmma is, ami még pluszban egy allergén, kvázi még károsabb.
Amúgy, itt ültök a net előtt, utána lehet járni, le lehet tölteni a biztonsági adatlapokat is. Csak azt nem értem, ha már kérdeztek, és kaptok egy kb 1 perc alatt lecsekkolható választ, akkor mi a fenéért kell megkérdőjelezni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!