Hogy tanuljak meg gyorsan sminkelni? Nektek milyen a hétköznapi sminketek? Szerintetek egy 16-20 éves lányoknak milyen az ideális smink hétköznapokra?
Imádok sminkelni és tudok is. Számomra a jó smink elkészítése időigényes, viszont úgy vagyok vele, hogyha már sminkelek akkor próbálom kihozni a maximomat.
Reggelente azonban nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.
Általában 15-20 perc a sminkeléssel töltött időm reggel, ezt szeretném kicsit csökkenteni.
Általában használok alapozót, mert a bőröm igényli. Vannak pici anyajegyek, néhány mitteszer, időként pattanás és nem egységes a bőröm. Ilyenkor ugye használok púdert is, mert fixálni kell az alapozót. Ezenkívül szemceruzát és szempillaspirált használok mindig, időnként egy kis szemhéjpúdert. És ajakápolót.
Általában az alapozás veszi el az időt, mert próbálok a lehető legkevesebb alapozóval dolgozni úgy és törekszek arra, hogy szépen el legyen dolgozva.
Hogyan tudnék megtanulni gyorsabban sminkelni? Nektek milyen a hétköznapi sminketek? Sok, amit én használok vagy még belefér?
16/L
Minden alapozónál ki kell tapasztalni, mivel tudod legjobban felvinni, szivaccsal, ecsettel, vagy kézzel.
Ha folyékony sminket használsz, próbáld ki így: nyomsz egy kis alapozót az ujjadra, eloszlatod az ujjbegyeid között, és nem felkened a bőrödre, hanem belenyomogatod. Tartósabb és egyenletesebb is lesz, és nagyon vékony.
A MAC egyik sminkesétől származik az ötlet, itt a videó róla (angol):
Én L'Oreal Infallible-t használok, ahhoz tökéletes módszer.
16 évesen szerintem rengeteg ez a kence. Tudom még bele se gondoltál hogy majd a húszas éveid végén milyen ronda lesz a bőröd az alapozótól. De tényleg így lesz. Erre figyelni kéne mert ha most ilyen fontos a tökéletesség akkor később is az lesz és elég rosszul fogod érezni magad mert a bőröd egy évtizeddel öregebb lesz.
Mindegy, tudom hiába írom, te most akarsz tökéletes látszatot kelteni. Bár nem értem minek.
Viszont ennyi kencét felkenni gyorsan nem lehet, tehát vagy elhagysz valamit belőle, vagy rászánod az időt.
Nekem kb. 2-3 perc a smink: arckrém, korrektor a hibákra, szemceruza, nyáron púder is kell.
Köszönöm a válaszokat!
Mint írtam, alapozót nem minden nap használok. Nekem kozmetikus és bőrgyógyász is mondta, hogy sokan ellenzik az alapozót, mert eltömíti a pórusokat és ezért mitteszeresebb, pattanásosabb lehet a bőr. Ugyanakkor a levegő por tartalma, a kosz szintén eltömíti a pórusokat ezért ígyis-úgyis szükséges esténként egy alapos arctisztítás. Tehát nem értem, miért mondják sokan, hogy ezért ne használjunk alapozót.
Amit a válaszoló írt, az viszont jogos érv és most kicsit 'megrémültem', szóval tuti leszokok az alapozóról.:D
Ahoz képest milyen kevés sminket használsz erre 20 percet..
Én primer,alapozo,korektor,puder,bronsosito,highliter,tus,szemhejpuder,spiral,szemoldok gél,szajfeny vagy ruzs vagy mindkettő de korona miatt felejtős a rúzs! Ha kimegyek az utcara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!