Candykiller kérdése:

Műköröm kérdés?

Figyelt kérdés

Mi a különbség a tipes a zselés és a porcelán között? Melyik a legjobb,és miért?

Valamint honnan lehet megállapítani hogy "rossz avgy jó-e a körmös"?Mert mindig olvasom itt gyk-n hogy a rossz műkörmös hogy tönkreteszi a körmöt://

köszönöm előre is a válaszokat:)^^

2011. dec. 25. 20:49
 1/8 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Nekem most van életemben először műkörmöm, és épített, zselés, de ez nagyon jó. Egyáltalán nem törik, nagyon szép és kényelmes is! Sajnos így a többiről nem tudok véleményt mondani, illetve csak hallomásból; a tipeset nem szokták ajánlani. Ha érdekel egy jó körmös, írj pm-et, mert én nagyon szeretem azt, akihez járok.

2011. dec. 25. 20:52
 2/8 anonim ***** válasza:
32%

A tipes az az, amikor ragasztóval teszik fel a tipet a körmödre, majd hozzáreszelik a tiédhez. Zselés, mikor sablont helyeznek a körmöd alá, majd arra építik meg a kívánt formát, hosszat. Porcelánnak ugyan ez a menete. Hogy melyik a jobb? A zselés. Bár ezt mindenki saját tapasztalat alapján maga dönti el. Zselés több mindent ki bír, mint a porcelán. Persze ez attól is függ, mennyire használod napjaidban a kezeid. Sütés-főzés, rendszeres mosogatás, kertészkedés.. egyéb körmödnek terhelő munka.. Ilyen esetekben én nem ajánlom a porcelánt, mert vigyázni kell rá.. hamar reped törik, és ez nem a körmös hibája, egyszerűen törékeny. Ha nem a háziasszony, kéz igényességbe tartozol akkor, ajánlom :) a Tipről nem írok,mert én azt vallom , hogy be kéne szüntetni, roncsolja a körmöket, egy szóval nem egészséges!!

Összességében: zselés.

Ha pedig jó körmöst fogsz ki, nem fogja tönkre tenni a körmöd. Hogy honnan tudhatod hogy jó-e a körmös? Ha először jársz nála, Sehogy. Vagy maximum, ha ismerőseid már voltak nála,hozzá járnak, láttad a körmeiket amiket az adott körmös készített, és ők is jót mondanak róla.

2011. dec. 25. 21:09
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
2011. dec. 26. 08:41
 4/8 anonim ***** válasza:
67%

Kettes válaszoló!

Szakmabeli vagy, vagy csak hobbikörmös? Dolgozol porcelánnal? Mert a porcelán nem a törékeny kategóriába tartozik, sőt, pont hogy sokkal jobban bírja a strapát a zselénél.

A kérdésre válaszolva:

A tip elavult, így nem is részletezem.

Az épített technika az, amikor egy papírsablont tesznek a körmöd alá, és erre viszik fel az anyagot.

Porcelán: Két komponensű acryl alapanyag, oldószere az aceton, így az eltávolítása kíméletesebb. Keményebb, mint a zselé, és semmi köze ahoz a porcelánhoz, amiből eszel. Levegőre köt.

Zselé:

egykomponensű acryl származék, oldószere nincs, Uv fényre köt. Lágyabb, mint a porcelán, ebből kifolyólag könnyebb reszelni, de mivel nincs oldószere, ez csak reszeléssel, vagy lenövesztéssel távolítható el a körömlemezről.

Ha érdekel még valami, írj nyugodtan.

Egy műkörmös

2011. dec. 26. 12:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Első műkörömnek milyet ajánl?
2011. dec. 26. 17:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Első körömnek rövidet szoktunk ajánlani, mert meg kell szokni.(Vannak olyanok, akik pici körömmel is "életképtelenek" lesznek pár napra, mert furcsa nekik.) Forma szempontjából klasszikus kocka, vagy mandula.

Alánlom a nails.hu oldalt, itt lakhely szerint rá lehet keresni a műkörmösökre, vannak fent referencia képek, így könnyű eldönteni, hogy ki milyen munkát ad ki a kezei közül. Azt javaslom, hogy ne az ár legyen a fő szempont, mert olcsó húsnak so esetben híg a leve.

2011. dec. 26. 20:52
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm:) ismerem az oldalt,szoktam keresgélni..:))
2011. dec. 30. 12:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Mindent megválaszoltak már előttem.:)

Nekem volt sima tip-es, zselés tip-es, és épített zselés is (porcelán még nem). Nekem a zselés tip bírta a legtovább, az nem tört el még akkor sem ha nagyon nekivágtam valamihez. A mostani műkörmösöm épített zseléset csinál, ez nekem valahogy mindig könnyebben eltörik, erre jobban kell vigyáznom. De ettől még én is az épített zselét ajánlom neked. Első műkörömnek szerintem is mindenképpen rövid legyen, és mandula alakú. (nekem az első kocka volt, és nagyon fura volt, kb 2 napig, aztán megszoktam :D)

2012. jan. 2. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!