Mekkora különbséget tapasztaltok használat közben az olcsó sminkecseteket és a drága sminkecsetek között?
Arra gondolok, hogy léteznek olyan ecsetek (pl.: Lancome ami a M.A.C. ecseteknél is drágább) amelyek 10 ezer forintosak darabonként.
Van olyan ecsetkészlet pl: Sigma amelyben 10-12 ecset van és 20 ezer forintba kerül.
Vannak az olcsó Ebay-es ecsetkészletek amelyeknél némelyik 20-30 ecsetet tartalmaz és csak 5000 forint az egész. Mekkora különbséget éreztek az arcbőrötökön a gagyi kínai és a drága amerikai vagy francia között?
Én csak azt érzem hogy ami márka mint a Lancome vagy MAC, ott a márkáért fizetsz. Ez tény. Ha ugyanazon az ecsetkészleten nem lenne márkajelzés már nem is érne feleannyit sem.
Hogy a minősége milyen, azt csak akkor tudod meg ha kipróbálod. A kínai nem mindig gagyi.
Szerintem kivételesen az ecseteknél kivételesen igaz az, hogy minnél drágább annál jobb. És tapasztalatból beszélek.
20-30 db 5000 ft ért?? az nagyon rossz minőségű, ha egyáltalán van ennyiért... szerintem az a 2000-3000 ft/db az már jó, de végülis nem olyan drága. És szerintem 5 ecsettel főven el lehet boldogulni. Ja, és a sigmának 20.000 egy készlete... persze nem 20-30 db...
Az ecsetnél is lehet rossz a drága. Pl. egyszer vettem a Dauglass-ban egy méreg drága ecsetet és ha még éltél rosszat, akkor az az volt. Elvesztette a formáját és hullott a szőre. Nagyon mellbevágott.
A MAC ecsetek nagyon jók, de sajnos drágák. Van viszont alternativája a Coastal Scents. Néha arra a megállapításra jutok, hogy ugyan onnan vásárolja mind a két cég, mert olyan egyformák, csak mindegyik rányomja a saját logoját. Én Sigmát tuti nem vennék, mert drága és a Coastal Scents sokkal jobb. Vannak szettjei is, pl. a 22-es szett, az első osztályú szerintem. A sigma 10 ecsetet ad 20e-ért és vannak benne feleslegesek is, míg a Coastal Scents 22-t ad és duofiber ecsetek is vannak benne és 13e forint táskával együtt. Legyező ecset is van benne duoszálas, ami egy elég drága ecset. Szóval én tuti nem vennék olcsót ebay-ról.
Egyébként a MAC is kínai, meg az összes többi, csak vannak ott is minőségellenőrök és nyilván, ha valami jó, akkor annak ott is megkérik az árát.
Ugyan annyi itthon is meg ha kintről rendeled, mármint a végösszeg. Viszont ha kintről rendelsz és kifogsz egy precíz vámost, akkor még vámot is fogsz fizetni, szóval lehet a végén jobban jártál volna, ha tényleg itthon veszed.
Egyébként az ecsetnél tényleg jobb minőségit venni, mert a gagyi gyorsan elhasználódik, vagy eleve sz ar és a kettő árából már egy normálisat vehettél volna.
Én a Sigmat, a MAC-et, a Bősz ecseteket és a Coastal Scents-et ajánlom. Nekem csak ilyen ecseteim vannak. Egyébként vettem egyszer a Douglasban egy hiper szuper márkát és nagyon befürödtem vele. Azóta drogériában nem veszek ecseteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!