Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » 14 éves vagyok és kezd érdekel...

14 éves vagyok és kezd érdekelni a kozmetika, testápolás. Mi az amit szerezzek be az alap ápoláshoz?

Figyelt kérdés
Nagyon ritkán sminkelek mert érzékeny a bőröm. Nem tudom hogy miket használjak 14 évesen, szabad e ? Milyen márkákat ajánlotok különféle testápolási cikkekből és miket érdemes egy 14 éves nagylánynak megvenni?
2009. márc. 25. 16:20
 1/9 A kérdező kommentje:
Itt gondolok deokra, testápolóra, stb...
2009. márc. 25. 16:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Például van a Rexonának ez kifejezetten tiniknek gyártott deója,spray-e,de szerintem nagyon rossz,és a célnak nem felel meg,az illata pedig túl erős.Szerintem a legjobbak a Dove termékek,a klasszikus kék kupakosokkal nem tudsz csalódni,de szerintem próbáld ki az ezüst színűt is.Én eddig a Maybelline alapozóját használtam,aminek nagy százaléka víz volt,és így hidratálta a bőröm,de most azthiszem kivonták a forgalomból :S Dm-es She cuccoktól nekem csípett a szám meg mindent csinált,szóval azt nem ajánlom.A Miss Sporty-s szemceruza a legjobb,meg a körömlakkok is nagyon jók.Szóval én ezeket ajánlom.Szempillaspirált szerintem jó minőségűt vegyél,ugyancsak DM-ben én múltkor 1700 forintért vettem,egy L'ORÉAL-t,ami egy héttel azelőtt 3900 volt!Szóval nézz szét mindenhol,de DM a legjobb :)
2009. márc. 25. 16:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi! De nem sminkelem magam. Csak ajakápoló
2009. márc. 25. 16:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én az előző válaszolóval ellentétben én csak ajánlani tudnám a Rexonát,mivel szerintem ezek tényleg 24 óráig hatnak.Csak vigyáz, van köztük nagyon büdös is...Én inkább a Dove-t testápolónak használom.Ja és a Miss Sporty-s szemceruza tényleg nagyon jó.

Szerintem a sminkelés 14 évesen normális vagyis ha akarsz akkor nyugodtan sminkeld magad.

2009. márc. 25. 16:43
 5/9 anonim ***** válasza:
63%

Szia,

szerintem 14 évesen bőven elég egy enyhe hidratáló krém nappalra. Ha lehet, bioboltban vedd meg. Testápoló helyett én az alábbit használom: gyógyszertári glicerint (ez van az összes testápolóban egyébként) összekeverek 1-2 evőkanál mézzel, és teszek bele néhány csepp illóolajat. Lassan szívódik fel (kb. 20 perc), de nagyon selymes lesz tőle a bőröd. Én főleg a lábamra használom, ott vékony és száraz a bőröm. Az a jó benne, hogy egyrészt nem drága, másrészt pedig nincs benne egy halom tartósítószer, mesterséges illatanyag, színezékek stb. A száraz ajkamra is mézet szoktam tenni: bekenem mézzel, 10 percig rajta hagyom, aztán lenyalom. :)

2009. márc. 25. 16:44
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok: sminkhez nem tudok hozzászólni, mert egyáltalán nem sminkelem magam. Bocs. :)

Annyi csak, hogy óvatosan, visszafogottan csináld, ha sminkelsz.

2009. márc. 25. 16:45
 7/9 anonim ***** válasza:
72%

szerintem 14 évesen is nagyon fontos a rendszeres arcápolás is. Erről még nem volt itt szó. Szerintem mindenféleképpen be kell szerezned, egy arcradírt, amit hetente-kéthetente használsz. Az eltávolítja az elhalt hámsejteket, amik fakóvá, élettelenné teszik az arcbőrt. Aztán egy arctisztítót. ez lehet gél, hab akármilyen formában. ezt naponta kellene használni este, hogy a napközben arcodra került finom por, szennyeződések lejöjjenek, és ne tömjék el a polusaidat. Mert ugye abból lesz a miteszer, s ha az begyullad, akkor a pattanás. Enyhe hidratálót használhatsz, ha lehet olyat ami UV szűrős és nappali, mert az UV sugárzás a fiatal bőrnek sem tesz jót. Illetve esetleg jól jöhet még egy maszk, ami rengeteg félében van. van olyan ami miteszer eltávólító, van ami nyugtató, hűsítő, van amihidratáló, stb. Fontos, hogy a bőrtipusodnak megfelelően válaszz ezekből a termékekből. A flakonokon írja, milyen bőrtipusra való az adott termék. Szerintem is vásárolhatsz Dm-ből. Rosssman-ból, vagy helyi drogériából, ha van. De én pl az AVON tól rendeltem a mostani krémjeimet és nekem az is bevált.

Azért is nagyon fontos a rendszeres arcápolás, hogy sokáig fiatal és probléma mentes maradjon az arcbőröd. És ha egy pá hétig ezt rendszerese csinálom, te is kézzel tapintható és szemmel látható változást fogsz tapasztalni.

2009. márc. 26. 09:40
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia, szerintem ha szep az arcborod,akkor ne hasznalj mast egy arclemoson es egy lagy, konnyu hidratalon kivul.

Az a baj,h ha egyszer elkezdesz borradirt, pakolasokat hasznalni,valoban javit a bor tonusan,de nem fogod tudni abbahagyni, a borod folyamatosan igenyelni fogja oket. 14 evesen szerintem raersz ezekkel es az alap apolashoz nem szuksegesek.

Valassz egy tusfurdot + testapolot,aminek tetszik az illata, probalj olyat valasztani ami erzekeny borre van, ki kell tapasztalnod,h melyik jo a borodnek. ( illatban lehetnek ugyanolyanok, vagy harmonizaljon az illatunk )

Dezodorban en is a Dove-ot ajanlom, foleg a kek kupakosat! Friss,ude `tisztasagillata van`. Semmikeppen ne vegyel edes illatu izzadasgatlot!

Hasznalhatsz esetleg egy konnyedebb parfumot is.

Sminkkel kapcsolatban,szerintem eleg egy szep szajfeny is egy 14 eves lanynak.

Olcsobb kategoriakban en ajanlom a Fa tusfurdoket,meg a Palmolive-et, nekem szemely szerint a Baba tusfurdotol viszket a borom. Testapoloban szerintem a Nivea Soft kivalo erzekeny borre. :)

2009. márc. 26. 10:49
 9/9 anonim ***** válasza:
g
2009. nov. 7. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!