Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mit tudtok erről a termékről?...

Mit tudtok erről a termékről? (Latex)

Figyelt kérdés

[link]

Írtam e-mailt az oldalnak már kb 3-4 hete,de nem válaszolnak.

Ha valaki esetleg használt vagy rendszeresen dolgozik ilyen anyaggal,az legyen szíves segítsen nekem!

Először is azt szeretném megtudni,hogyan kell alkalmazni a latexet?

Egy maszkot szeretnék készíteni magamnak,a formát én készítem és latexből szeretném kiönteni.

Hobbi szinten készítek maszkokat és eddig nem dolgoztam ilyen anyaggal.

Szeretném megtudni,hogy ez az 1000 ml-es kiszerelés egy 4-5 mm vastag egész fejet befedő maszkhoz elég-e?!

(sajnos csak ennyit tudnék megfizetni)

Van meghatározott minimum vastagság amit el kell érni,hogy strapabíró legyen a maszk?

Láttam olyan latexet is,amit ki kell égetni sütőben a "szilárdulása" után,ezzel elérve a kívánt minőségét.

Ez ilyen latex lehet?(bár gondolom ezt így nehéz meghatározni)

Formaleválasztó anyag mindenképp szükséges a latexhez?

Még egy kérdésem lenne,ez pedig a színezéssel kapcsolatos.

Milyen festékkel lehet utólag díszíteni a maszkot,ami maradandó lesz?

Köszönöm előre is a válaszokat,remélem tud valaki segíteni,ha már az oldaltól nem képesek informálni.....

2010. nov. 21. 10:29
 1/2 anonim válasza:
A 1000 ml-es bőven elég szerintem egy egész maszkhoz. A folyékony latexnek nincs minimális vastagsága, abban az értelemben, hogy akár gy réteget is le lehet húzni, de ahhoz, hogy strapabíró legyen azért kell egy vastagság [nem tudnám megmondani hány mm, de amit nyugodtan megtudsz fogni, az lesz a jó, amikor már olyan mint egy darab bőr mondjuk]. Elég sokat kell hagyni majd száradni miután kiöntötted. A formára kend rá valamilyen olcsó ecsettel - nem lehet kimosni az ecset szőreiből majd -, hagyd megszáradni és húzd le. Ha formára öntöd ki, akkor nem kell hozzá semmilyen lemosó, viszont a latex magában eléggé ragad. Ezért lassan kell lehúzni a formáról - meg azért is, hogy ne szakadjon el - és mindig, ahol elválik kell egy kis púdert tenni rá mindkét oldalon, különben összeragad. Tulajdonképpen bármilyen festékkel festhetsz rá. Ezt a fajta - Kryolan - latexet nem kell kiégetni, levegőn szárad. Ami még nagyon fontos az az, hogy a forma, amire ráteszed, annaka felülete legyen nagyon sima.
2010. nov. 22. 08:20
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

A forma maga egy negatív forma lesz.

Lehet,hogy ez megnehezíti majd az elválasztást.

Mondjuk nézegettem formaleválasztó anyagot,az biztos nagyban megkönnyíti a dolgokat.

Amúgy ön/te(nem tudom az életkort)ebben a szakmában dolgozol/dolgozik?

2010. nov. 22. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!