Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Sminklemosó arctej mennyire...

Sminklemosó arctej mennyire hatékonyan távolítja el a sminket?

Figyelt kérdés
És ez után második lépésként ugye kell még valamit használni arctisztításhoz (pl. gél állagú arclemosót)?

okt. 26. 21:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Arctej nem nagyon. Micellás víz, vagy olajos legyen az első.
okt. 26. 22:02
 2/10 anonim ***** válasza:
66%
Második lépésnek jó az arctej, de az első igen, olajos lemosó vagy micellás víz legyen.
okt. 27. 00:29
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
A micellás víz kva káros.
okt. 27. 07:03
 4/10 anonim ***** válasza:
Miért káros?
okt. 27. 08:01
 5/10 anonim ***** válasza:

Mert nem csak s sminket roncsolja, hanem a bőrödet is

Gyorsítja az öregedést

Csak ezt nem akarjak elmondani mert kva olcsó előállítani és kva drágán lehet eladni

okt. 27. 08:09
 6/10 anonim ***** válasza:

A micellás víz egy szappan. Amit lemosol. Tehát összvissz van kb. 2 percig az arcon.

Pomtosan milyen összetevője öregít és hogyan?

okt. 27. 08:11
 7/10 anonim ***** válasza:

Eleve sokan le sem mossak mert elvileg nem kell.

Én nem értek hozzá, sőt a lehető leghülyébb vagyok kémiából

Viszont volt egy kémia szakon tanuló summa cum laude volt barátom, aki azt mondta hogy mióta hallgató poénból szokta nézegetni hogy miket kennek magukra a nők.

A micellas vízzel kapcsolatban nevetett, hogy csinálják csak mert olyan összetevő kombináció van benne amitől bőrük sem marad hosszútávon. Nem véletlen szedi le olyan jól a sminket.

Másrészt le van írva a neten is hogy nem tudományosan megalapozott a hatása. Már nem emlékszem pontosan.

okt. 27. 08:21
 8/10 anonim ***** válasza:
69%
Felületaktív anyag lévén a bőr felszínén hatnak, így, ha arctisztítás során egy-két szabadon mozgó molekula megtapad a bőrön, az arra érzékenyeknél irritációt válthat ki. Ezt húzódás, pirosság, bőrszárazság kíséri. Ez nem feltétlenül azonnal jelentkezik –bár nekem már volt szerencsém ehhez-, egy idő után csak azt veszi észre az ember, hogy érthetetlen módon száraz a bőre. Továbbá a micellák, nem csak a felesleges faggyút tüntetik el, hanem a bőr saját lipidjeit is, ami hosszú távon ugyancsak szárító hatású.
okt. 27. 08:23
 9/10 anonim ***** válasza:
50%

Továbbá a micellák, nem csak a felesleges faggyút tüntetik el, hanem a bőr saját lipidjeit is, ami hosszú távon ugyancsak szárító hatású.

Csúnya rész.

okt. 27. 08:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem nagyon szedi le. Én csak spirált meg rúzst használok, azt sem minden nap. Még a spirált sem nagyon hozza le, de utána átmegyek rajta zuhanyzás közben is, és úgy már jó. Ezért így elhasználom, de újra nem venném. Van egy barátnőm aki sok sminket használ, és szokott nálam aludni. Mindig forgatja a szemeit, hogy miért nem veszek normális lemosót, mert az ő sminkjéhez a tej semmit nem ér. Legutóbb már itt is hagyta a saját sminklemosóját, hogy legközelebb ha jön ne a tejjel kelljen szenvednie.

A micellásvizet én is egyre több helyen olvasom hogy nem ajánlják napi használatra. Túl agresszív módszer, a bőrnek nem tesz jót ha csikorgósan tisztára mossák a felüleltét.

okt. 27. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!