Lányok, nők, ti mennyit költötök mondjuk három hónap alatt sminktermékekre?
De leírhatjátok az arcápolást, illetve a hajra való dolgokat is.
Mindenre kiváncsi vagyok. Hogy mit oldotok meg drogériából, hogy szoktatok-e rendelni online, hogy mennyire vesztek márkásabb termékeket, mi az, amiben kifejezetten márkás termékekeket vesztek, és arra is hogy nagyjából szerintetek mennyi pénzt dobtatok ki olyan termékekre, amik nem váltak be, illetve hogy kifejezetten beauty expertnek vagy olyan személynek tartjátok magatokat, akik ezzel kifejezetten szeretnek foglalkozni és emiatt több pénzt áldoznak rá, illetve ha nem túl indiszkrét, kérlek írjátok meg azt is, hogy az anyagi helyzetetek milyen.
ha internetről rendeltek mennyi reviewt szoktatok megnézegetni stb.
De amire a leginkább kiváncsi vagyok, azok tényleg a konkrét számok.
Ki fogok tenni egy kérdést arról is, hogy a komolyabb összegek, mondjuk fodrász vagy hasonlókra ki mennyit költ de egyenlőre legyen ennyi.
24 éves lány vagyok és szoktam sminkelni, de olyan alapdolgaim sincsenek mint a sminkecset :D és kezdem felismerni hogy emiatt eléggé vállalhatatlanul nézek ki sokszor, de emellett meg elhűlök néha hogy mi mennyibe kerül, megveszem a legolcsóbbat, és hoppon maradok. Szóval csinálok egy kis piackutatást, hogy tisztában legyek vele, hogy na akkor ha normálisan akarok kinézni, mennyi pénzt szokás azért minimum rááldozni.
Köszi mindenkinek, és arra kérlek benneteket, hogyh hacsak nem off a válasz, ne pontozzátok le a másikat!
Sminkre nem sokat. Inkább a bőrápolásra megyek meg szerencsére alapból szép bőröm van.
A sminkem egy színezett hidratáló vagy egy nagyon alacsony fedésű alapozó, amit primerrel kikeverek. Most a Loreal LumiGlotiont használom, ami elég lesz 1 évig, mert csak picike pöttyöket használok. Ezen kívül spirált használok, most Essencet, és valamilyen színezett ajalbalzsamot. Plusz egy Revolution-ös púdert.
Arcápolásra sokat költök, főleg ksistersről, wholegoodsról, makeup.huról rendelek. Mivel egy hónapja kezdtem tretinoint használni, most az egyéb aktívokat mellőzöm, míg nem szokik hozzá a bőröm, most rengeteg tonikot és hya szérumot használok, hogy a hámlást kordában tartsam. De a legtöbb dolgot online szerzem be, évi kb 100 ezret költök összesen arcápolásra.
Rengeteg pénzt elköltöttem feleslegesen, de hát mire nem, és ki nem. 37 vagyok, azelőtt is vettem dolgokat, mielőtt redditen utána lehetett olvasni. Viszont emiatt nem beauty expertnek tartom magam, hanem saját bőröm expertje vagyok, hisz meg kellett csinálnom (kortársaimmal együtt) azt, amihez ma türelmetlenek: a próbálgatást. Nyilván nem fogom elhinni egy 14 éves influenszernek, hogy attól a szérumtól, amit reklámoz, minden bajom elmúlik. De sajnálom azokat, akik tanácstalanok, és másoknál kuncsorognak rutinért, mert nem időznek el a bőrükkel kicsit. Pedig pont fiatalabb korban lenne buli kísérletezgetni.
Nem akarlak se le, se rábeszélni semmire, de annak idején megvettem egy rohadt drága Sigma ecsetet, amiről mindenki áradozott. De rajtam egyszerűen rosszul dolgozta el az alapozót. Persze nem adtam fel elsőre, rengeteg módon megpróbáltam, de az én arcomon akkor a legszebb minden alapozó, ha kézzel viszem fel. Szóval nincs szabály arra, hogy mennyit kell költeni arra, hogy jól nézz ki.
Mert a kezem ingyenes, és meg sem mondod, hogy van rajtam alapozó, de ha ecsettel viszem fel, akkor menőzhetek, hogy 8 ezer forintos ecset, ha a fejemen be vannak rajzolva az alapozó vonalak, mint egy szántóföldön.
Nem sokat. Mostanában eléggé leszoktam a sminkelésről, szerintem három hónap alatt nem több mint 5 ezer, és akkor is nekem az Essence, meg az ilyen drogériás termékek megfelelnek, így egy picit drágább, amit néha veszek, az a Nyx, de amúgy az olcsóbbal is tökéletesen meg vagyok.
Arcápolás terén pedig eddig több dolgot használtam, általában 4-5 ezer/termékeket próbálgattam, de amióta elkezdtem tretinoint használni, azóta semmi mást nem használok mellé csak hidratálót, fényvédőt, meg nyilván arctisztítót. Ezekre talán 3 havonta elmehet... 20-25 ezer? Igazából a fényvédőt mindig próbálom akciósan venni, meg pl. most is glamour napok, meg DM-ben pontszorzós nap lesz, szóval ilyenkor szoktam többet venni, szóval ezt nehéz így árban lebontani 3 hónapra.
De amúgy ecset nélkül is lehet sminkelni, simán, az már más, hogy sokan ellene vannak, de amúgy úgy is össze lehet dobni okés sminket.
A tretinoin alkotja az arcápolási rutinom nagyrészét, azóta másra jóval kevesebbet költök. A fényvédő az, ami a legtöbb pénzt "elvisz".
Ha három hónapra lebonjuk, akkor nem sokat.
A tusfürdő, sampon, hajbalzsam olyan, amire jobban adok, de azok bírják sokáig, mármint a sampon és a balzsam, a tusfürdő mondjuk egy hónapig.
Sminket nemsokat használok, szempillaspirál (kb fél évig elég), ajakápoló (magamnak kotyvasztom vazelinből és rúzsból, hogy kis színe is legyen, több, mint fél évig elég), arclemosó (nagy kiszerelést veszek, 4-5 hónapig elég). Így ezek ha havira lebontjuk, mondjuk 5-6ezer.
Ami nálam nagyon megy, az a körömlakk (és a lemosó). Arra havi szinten simán 4-5 ezret elköltök. Persze ezek is bírják sokáig,mert váltogatom őket, de szeretem, ha sok szín van, szoktam átmeneteset is csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!