Miért volt, mitől lett olyan népszerű régebben a piros köves arany gyűrű a hölgyek körében? Egész sok mindenki kezén látok/láttam, akár az idősebb, akár a középkorú nők között.
Figyelt kérdés
máj. 9. 13:04
1/4 anonim válasza:
Ez általában rubin, ritkábban szintetikus.Régebben nem volt nagy választék, általában a Szovjetúnióból szerezték be az ékszerészek a köveket, és ez olcsónak számított, sok volt belőle, nem igényelt valutát.Meg mindenféle egészségjavító hatást is tulajdonítottak neki, ami persze úgy kamu, mint minden más, ásványokkal kapcsolatos egészségjavító hiedelem.
2/4 A kérdező kommentje:
Azt sejtettem, hogy valamilyen (szintetikus) rubin lehet bennük. Köszönöm szépen a választ! Csak nem ékszerészként dolgozik/dolgozott Ön? Biztosan izgalmas lehet nyomon követni, hogyan változnak a trendek.
máj. 9. 16:06
3/4 anonim válasza:
Soha nem gondolkodtam el ezen hosszan, de tényleg érdekes.
A dédanyámnak is volt rubin köves arany fülbevalója.
A nagymamámnak meg gyűrűje van, ami pont ilyen.
Régen nem volt ennyi. Sokkal kevesebb ékszert gyártottak, mint manapság, de azokat tisztességes(ebb), vállalhatóbb minőségben, mint a mai Temuról berendelhető, kétes eredetű fémből készült, egészségre ártalmas borzalmak.
Az emberek se hordtak ennyi ékszert. Ritkábban vásároltak, de az értékes volt számukra, mert el tudták adni, ha megszorultak.
4/4 A kérdező kommentje:
Igen, régebben biztos nagyobb becsben lehetett tartva minden.:) A Temu-ról még sosem rendeltem, de el tudom képzelni, hogy főleg ilyen bizsukban utazhatnak. Azért szerencsére a mai ezüst, arany is sokáig bírja, legalábbis ahogyan a saját ékszereimen tapasztalom.
máj. 9. 22:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!