Női oldalról írok. Azt figyeltem meg, hogy a férfiaknak vagy totál semleges (szerintem meg sem tudják mondani, csak úgy ránézésre mi a különbség a sima körömlakk, a géllak meg a zselés épített műköröm között. Persze most nem a szélsőséges nagy csicsás műkörmökről beszélek) vagy pedig hisztiznek miatta de ezt sem a kinézete miatt hanem mert pusztán ott a tudat, hogy jaj mű.
Én a stresszből fakadó körömrágásom miatt csináltattam
Most tök szépek a kezeim, és meg is szűnt a körömrágásom, bőrtépkedésem. Ugyan úgy gyúrok műkörömel is tésztát meg festek olaj képeket..stb mint elöte. Nem zavar semmiben pedig nagyobb L-es mêretűek.
Páromnak tetszik szóval a többi férfi hisztikêje meg hidegen hagy.
Aki meg emiatt negatívan megítêl valakit...hát az az ember annyit is ér. Felszínes.
Kedves utolsó: a stresszkezelésnek nem ez a módja, ha rágod a körmöd, műkörmöt csináltatsz, hanem az, hogy feldolgozod azt az eseményt, ami a stresszt okozza.
Nálam családi háttérből kifolyólag jól érzékelhető, ha valaki műkörmözik, éppen ezért fel is ismerem, s ennek alapján is tudom mondani, hogy a kompetens emberek köréből ignorálom.
Kedves 17-es válaszoló.
Aktívan jártam pszichológushoz hogy dolgozzak a stressz kezelésemen. De pl a műköröm teljesen praktikusan megoldotta a kényszeres bőrtépkedésemről és körömrágásomról való leszokást.
Attól, hogy a te mikrokörnyezetedben valami sémára felfigyeltél még nem kell más emberekre is az adott sémát általánosítani.
Pláne nem kénne más emberek életében vájkálnod hogy mint meg hogyan kénne a stressz kezeléshez állniuk.
Na további szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!