Miből áll egy alap sminkészlet?
Alapozó, korrektor, púder (ezek csak akkor, ha nem olyan szép a bőröd), szempillaspirál, szemceruza, szájfény/halvány rúzs, esetleg pirosító, szemhéjpúder.
Valamiért azt érzem, hogy túlzásba estem. Nagy sminkelős vagyok, nekem ezeknek a sokszorosa van, szóval ami nálam alap, az másnál báli smink. Ezt nézd el nekem légyszi. :D
Szerintem ez nagyon attól függ, hogy milyen az arcod, min akarsz javítani/mit akarsz kiemelni. Én pl. nem használok alapozót, csak korrektort (főleg a szemem környékére, mert állandóan sötét karikás), viszont teljesen alap a szempillaspirál és a szemöldökceruza+szemöldökpor, mert irtó gyatra a szemöldököm. Ezenkívül púdert használok, mert azzal fixálom a korrektort, és kenhető pirosítót orcára + szemhéjra.
Ha egyel extrásabb akarok lenni, akkor fekete szemceruza a felső vízvonalra, és fehér szemceruza az alsóra (ez optikailag kinyitja, nagyobbítja a szemet).
Ennél extrásabb, ha szemhéjpúdert és rúzst használok. De ha olyan kedvem van, szemhéjpúder helyett tust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!