Milyen anyagból készült piercinget lehet szúrni?
Arany színű piercinget szeretnék (nem tudom, hogy ez arany vagy csak arany színű), de ahol csináltatom nem tartanak ilyet. Mondták vihetek magam, ha tudok venni vagy rendelni olyat amit szeretnék. A bodymod oldalon nagyon sokat találtam, de nem
tudom megfelelő-e az anyagul első piercingnek, mert úgy tudom nem lehet akármit behelyezni egy frissen szúrt helyre.
#1-nek igaza van.
Az orvosi acél piercingek általában ötvözetek (pl nikkel lehet bennük) és olcsóbbak, mint a titán piercingek, lassabban gyógyulnak, allergének lehetnek. Nekem pl volt orvosi fém fülbevalóm, a fülem attól is begyulladt, ahogy eddig mindentől, csak az aranytól nem.
A titán valamivel drágább, viszont gyorsabban gyógyul és nem szokott allergiás reakciót kiváltani fémérzékenyeknél sem.
Miután a pc meggyógyult (ilyen 2 hónapot várj vele szerintem), utána kicserélheted aranyra, ha szeretnéd, addig hagyd begyógyulni amit szúrtak!
Mondjuk ezt sajnos nem tudom.
A helyedben biztos sima, bevonat nélküli fémmel kezdenék, az a legbiztosabb, azt tuti berakják neked bárhol. Ezt a pc-t elküldhetnéd a piercerednek és megkérdezhetnéd róla, hogy mi a véleménye a PVC bevonatról. Nekem is nagyon új ez az egész, ma szúrattam az elsőt (ha nem vesszük a kisgyerekkori fülbevalómat) és csak annyira néztem utána, hogy hol csináltassam, mennyibe kerül, meddig gyógyul. És mivel a bizsu fülbevalókkal sokat szívtam eddig, ezért ezt elkerülvén piercingnél a biztosra mentem.
Viszont, ha így elsőre bármit beszúrnak neked, amit odaviszel, az talán egy rossz jel lehet, nem azt mondom, hogy ne náluk csináld, de kérdezz utána ugyanennek a fajta piercingnek más helyen is. Ha azt mondják, hogy nem jó, akkor valószínű nekik van igazuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!