Mennyi táska, cipő kell feltétlenül egy nőnek?
Feltétlenül? Szerintem 1 db / 1 pár minimum, hiszen nem lenne túl jó mezítláb utcára menni, kézben hurcolva mindent. :D
Nekem amim van:
Táska: 3 db van amit használok (egy túrahátizsák, egy nagyobb hátizsák melóba, és egy kisebb ha megyünk valahova, pl. barátokhoz), kallódik még néhány a szekrényben, de szerintem szelektálni fogom lassan, semmi szükségem azokra amiket nem használok rendszeresen. 1 db fekete kistáskát megtartok, ha temetésre vagy valahova kell menni akkor jól jöhet.
Cipő: tornacsukám van 3 pár több színben, azokat szeretem váltogatni... azon kívül 1 őszi bakancs és egy bélelt téli bakancs, illetve van 2 db balerina cipőm alkalmakra. (meg a strandpapucs, kerti papucs, otthoni mamusz, nem tudom ezek számítanak-e)
Én ezt elég soknak érzem.
"kell feltétlenül"
Legkevesebb annyi, amennyit egyszerre használ.
3 pár magas sarkú, 2 pár lapos szandál, egyik sportosabb, másik elegánsabb, 2 pár balerina, 3 pár magas sarkú bokacsizma, 2 pár elegánsabb lapos sarkú fűzős cipő. Sportcipő: 2 pár futócipő, de mostanában csak sétálni használom, 1 pár nyári túra cipő, 1 pár MTB cipő (bringás).
Táska: 2 nagyobb retikül, 2 hátizsák, egyik bringázáshoz, másik városban mászkálós, egy nagy shopper táska piacozáshoz, strandra. 3 kisebb crossbody táska, ezeket nem nagyon használom ki, de tetszenek.
A kovid járvány legeleje óta itthonról dolgozom, szóval nem nagyon használom ki jelenleg a ruhatáramat, de bízom benne hogy azért lesz még rá lehetőségem.
Nekem van:
Két pár balerina, egy sportcipő, egy bokacsizma, és egy csizma.
Táskából egy mindennapi, nagy, és egy alkalmi, kicsi.
Ha lesz saját fizetésem, akkor lesz több is.
Amit tervezek majd ha élsz rá lehetőségem:
Kicsi, bézs színű táska, és esetleg halvány rózsaszín, még sötétkék.
Nude, fekete, halvány rózsaszín magassarkú, egy magas sarkú fekete csizma, balerinából kék, rózsaszín, testszínű daraboknál. Ha tudnám váltogatni, tovább bírná, és az amúgy is egészséges. De majd ha már kijáratam az iskolát. Iskolába amúgy is hülyeség lenne magassarkúban menni, meg aztán a busz után is hogyan futnék 😅
16l
Egy nőnek szerintem sose lehet elég ruhája!!!!
Legalább is én és a női rokonaim így vannak vele.😃
Több van, mint amit használok, mert örököltem, meg kaptam is párat, de amiket ténylegesen használok:
Egy viszonylag nagy hátizsák: Ezt használom hétköznapokon, mikor viszek magammal kaját meg vizet, ebbe pakolom a füzeteket ha kell, ebbe bele tudok rakni egy pulcsit ha meleg van napközben és hideg este. Ezzel járok vásárolni, de egy hetes nyaralásra is bele tudok pakolni, hogy ne kelljen bőrönd a repülőn.
Egy vállon átvehető nagyobb méretű övtáska: Ebben megyek bulizni, koncertre, kisebb sétára. Beleférnek az alap dolgok, meg egy pulcsi is (nálam ez kardinális kérdés :D ). Nem akadályoz a mozgásban, nem kellemetlen tömegben hordani.
Egy elegánsabb retikül: Ez is vállon is hordható, ebbe is belefér a pulcsi meg az alap cuccaim. Ritkán hordom, de nem mehetek mindenhová hasitasival vagy hátizsákkal.
Cipő:
Egy tornacipő: Alap. Az év 80%-ban ebben megyek mindenhová. Ez is cserélődik a legsűrűbben, pár havonta újat veszek, mert nem bírják a strapát.
Egy bakancs: Ha igazán hideg és/vagy hó van.
Egy elegáns téli magassarkú cipő: Ritkán hordom, de néha kell.
Egy csinos nyári cipő: Nyáron is legtöbbször tornacipőben vagyok, de ha csinosabb akarok lenni, akkor jó. Igyekszem mindig telitalpút és nyitott orrút venni, mert kényelmesebb.
Nyári nem csinos nyitott cipő: Magyarul szandál. Ha igazán meleg van, de nem akarok magassarkút hordani.
Flip-flop papucs: strandra
Sima gumipapucs: Otthonra
Ez 3 táska, és 7 cipő.
Körülbelül 15 pár sportos cipőm van, 10 pár magassarkú és 8csizma/bakancs
17 táskám és még így sem elég 😃
Szerintem nincs olyan, hogy univerzálisan túl sok vagy túl kevés, inkább hozzáállástól függ. Ha valaki szuperminimalista, akkor neki egy pár cipő és egy táska elég, ha több lenne, azt érezné túl soknak - ha emellett még antikapitalista is, akkor lenéz mást :).
Én kifejezetten szeretek oltözködni, szeretem magamat szép dolgokkal körbevenni. Nem drágák a cuccaim, de sok táskám és cipőm van, mert szeretek változatosan öltözni. Egyrészt szeretem, ha az adott eseményhez praktikusak, így van külön alkalmi táskám színházba / bulizni, laptoptáskám irodába, sportos hátizsákom kiránduláshoz stb., és az egyéb mindennapi kézitáskákból meg van többféle (többféle méret, többféle szín, többféle stílus - van, ami rockeresebb, van, ami elegánsabb, van, ami egyszerűbb stb.)
Összesen van: 2 laptoptáska, 3 alkalmi táska, 7 nagyobb méretű kézitáska, 15 kisebb méretű kézitáska kb.
Cipőből szintén hasonló jelleggel - fekete laposabb jodphur cipőből meg tömbsarkú bokacsizmából mindig több van, ezeket hordom a legtöbbet. Bokacsizmából van még 3 más színű, + 2 magasabb sarkú elegánsabb, ill. 2 magas tömbsarkú térd fölé érő. Van 1 elegánsabb jellegű edzőcipőm, van egy kirándulós edzőcipőm és 1 amit csak edzésre használok (meg egy edzőcipő, amit nemrég kaptam, az is ilyen csajosabb utcai). Viszonylag magas sarkú elegáns cipő 2, középmagas de tűsarkú jellegű 2 (de még akarok egy bézs színűt mindkét típusból), 1 sima félcipő, 2 tömbsarkú szandál, 3 "rohangálós" szandál. Meg persze ilyenek, hogy itthoni papucs, strandpapucs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!