Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Milyen fémből lehet ez az ékszer?

Milyen fémből lehet ez az ékszer?

Figyelt kérdés

Nagyszüleimtől kaptam sok-sok régi ékszert az évek során.

Mind arany, köztük pár ezüst.Van köztük féldrága köves, drágaköves.Mivel ezek elég régi ékszerek, nincs bennük fémjelzés.Elvittem a fémjel nélkülieket a BÁV-ba felbecsültetni(kíváncsiságból, nem akarom eladni), és mindről megállapították, hogy arany vagy ezüst, egyet kivéve.

Egy ezüstös, fehér fém színű medál.Az értékbecslők szerint nem ezüst, nem fehérarany és nem mágneses.Ugye a nemesfémek közül egy sem mágneses.Nem tudták megmondani mi lehet.Az egyikük azt mondta szerinte kemény fém, a másik szerint puha fém.Nincs elszíneződve, nem kopik, nem rozsdásodik.

Maga a medál régi stílusú, de szinte újnak néz ki.A közepébe egy sötétkék, csiszolt, zafír szerű kő van foglalva, ezt nem tudták megmondani mi lehet.Körben apró moissanite kövekkel van kirakva.Ezt meg tudták állapítani egy kis géppel.

Nagyszüleim úgy is adták oda ezt a medált, hogy ez lehet csak bizsu, ők sem tudták ezt pontosan megmondani.Annyit tudok, hogy külföldön vették, legalább 40 éve.Az érdekelne, hogy vajon egy teljesen értéktelen fémbe régen belefoglaltak nem bizsu köveket?Mert manapság ez biztos nem szokás.A BÁV-ban annyit mondtak az értékbecslők, hogy nagyon különleges, szép, és jó állapotú, de többet nem tudtak segíteni.Ők ránézésre értékesnek hitték.

Köszönöm, ha elolvasod és próbálsz segíteni.

2022. jan. 3. 15:03
 1/2 Metionin ***** válasza:
Nem lehet, hogy platina?
2022. jan. 3. 16:14
 2/2 A kérdező kommentje:
#1 Én is gondoltam rá.Csak nem tudom, hogy az lehetséges-e, hogy a BÁV-ban nem tudják ezt megállapítani.Mert ezt azért nem néztem ki belőlük.Egyébként az szóba sem került, hogy letesztelték volna a platinára.Csak az aranyat és az ezüstöt emlegették.
2022. jan. 3. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!