A lányom (2) ma kapott fülbevalót. 39,7 a láza. Minden rendben ment. Érzéstelenítés után szúrás. Simán vette, nem sírt. Estére nyûgös lett és belázasodott. Tapasztalt valaki làzat szúrás után?
Figyelt kérdés
Kapott kúpot 2 órája, az levitte 38 fokra. Nem piros, nem duzzadt, jòl néz ki. Studex 75, fertôtlenítve lett a cimpa és a fülbevalót is lefújták szúrás elôtt.2021. dec. 18. 20:13
1/10 anonim válasza:
Nagyon kicsi, ez a hő meg nagyon sok. Tök mindegy, hogy mitől van egyébként. Gyk helyett inkább az orvosi ügyelettől kérj tanácsot.
2/10 A kérdező kommentje:
Már 2x voltunk ügyeleten korábban. Magas lázzal más tünet nélkül elhajtottak. Így gondoltam, hogy hagyom aludni.
2021. dec. 18. 20:46
3/10 anonim válasza:
Szerintem a kettőnek nincs köze egymáshoz
4/10 anonim válasza:
És máskor mi baja volt, mikor magas láza volt más tünet nélkül? Ilyet még nem is hallottam.
5/10 anonim válasza:
Lehet hogy bekapott valami bacit.
Ha más nincs, alkalmazz hűtőfürdőt, a súlyos láz komoly károkat okozhat benne.
6/10 A kérdező kommentje:
Azt mondták, hogy „biztos fogzik“… mivel nem tudott beszélni és màs tünet (levertség, köhögés, orrfolyás, kiütés, hányàs, hasmenés, stb) NEM volt, haza küldtek…
2021. dec. 18. 21:09
7/10 A kérdező kommentje:
Én is véletlen összeesésnek gondolom. Csak érdekel, hogy bárki tapasztalt-e magas lázat látható gyulladàs nélkül.
2021. dec. 18. 21:11
8/10 Metionin válasza:
Hát én nem értek a gyerekekhez, de nem valószínű, hogy fülszúrás után törvényszerű a láz. A sima tűvel szúrásnál sem az, nemhogy a studexesnél, az max steril gyulladást okozhat ami normális és nem jár lázzal. Inkább egyéb ok lesz ott szerintem, vagy valami élettani (nem tudom, van-e a fogzáshoz hasonlóan lázasító dolog ebben a korban) vagy simán elkapott valamit és az immunrendszere épp azt paterolja kifelé.
9/10 Metionin válasza:
Amúgy nálunk már 20 éve ki volt írva a gyerekrendelő ajtajára, hogy ha csak láz van, be se hozzák a gyereket, ha nyűglődik, panadol és/vagy vízfürdő. Illetve a lázgörcs volt leírva, hogy akkor hozhatod de idézem "minden más esetben tanuljunk meg otthon lázat csillapítani".
10/10 anonim válasza:
Ez csak véletlen egybeesés. Valamit elkapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!